De 7 Hoofdzonden van Matteo Simoni:
'Ik vertel mijn moeder bijna alles'

© Johan Jacobs

, door (bdc)

40

'Als je een reeks over gigolo's maakt, kun je moeilijk níéts laten zien. We hebben de grenzen afgetast'

Bekijk de trailer van 'Callboys' »

Ijdelheid

HUMO Voor je rol als gigolo Devon Marchalis begon je als een bezetene te fitnessen en ging je anders eten. Waarom?

Matteo Simoni «Omdat Jakke dat vroeg, en omdat de reeks nu eenmaal over jonge mannen gaat die urenlang met hun lichaam bezig zijn. Zeker Devon. Hij is vrij narcistisch ingesteld en zijn uiterlijk is eigenlijk zijn grootste en enige troef. Want heel slim is hij niet. Als acteur doe je er alles aan om je in te leven in je rol: fitnessen was dus een evidentie. En het beviel me heel erg. In het begin moest ik me telkens opnieuw naar de fitness slepen, maar gaandeweg raakte ik verslaafd aan de stof die vrijkomt in je hersenen na een uurtje sporten. Je voelt je mentaal zo sterk: je bent creatiever, vitaler én je hebt het gevoel dat je de wereld aankunt. Nee, ik wist niet dat je zo verslaafd kon raken aan gezonde dingen.»

HUMO In Het Laatste Nieuws zei een voedingsexpert: ‘Matteo Simoni riskeert het verkeerde signaal te geven: slik wat eiwitten en je creëert een kathedraal van een lichaam. Zo werkt het niet.’

Simoni «Zo werkt het inderdaad niet, hij heeft helemaal gelijk. Er komt veel meer bij kijken. Het is de combinatie van een gezond voedingsschema met de uren rust die je je lichaam gunt na het trainen. Gelukkig bestaan er zeer natuurlijke proteïneshakes die je helpen om spieren op te bouwen, en die ervoor zorgen dat je sneller weer kunt gaan sporten zonder stijf te worden. Wat die voeding betreft: ik at minder koolhydraten, dus minder brood en pasta. Dat was in het begin echt niet gemakkelijk. Zeker niet toen ik met vrienden een weekendje naar Firenze ging. Ik denk nu nog aan die pasta vongole die ik aan mij heb laten voorbijgaan.»

HUMO Krijg je meer vrouwelijke aandacht met zo’n lichaam?

Simoni «Bijlange niet. Ik ben Arnold Schwarzenegger niet, hè. Het enige wat mensen misschien zullen opmerken is dat je straalt omdat je je vanbinnen goed voelt.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: