Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA): 'Ik ben lang emotioneel gehandicapt geweest'

, door (yd)

73
bourgeois

'De digitalisering die op ons afkomt is de vierde industriële revolutie: we zullen de gevolgen daarvan moeten ondergaan'

Ondanks gigantische belastingvoordelen, ondanks een half miljard winst het afgelopen jaar, ondanks 11 miljard winst de afgelopen tien jaar ontslaat ING 3.150 mensen. Dan zul je als politicus maar eens alles uit de kast halen om een bedrijfsvriendelijk klimaat te creëren. En miljarden belastinggeld hebben uitgegeven om de grootbanken tijdens een financiële crisis overeind te houden, terwijl zij vrolijk en onbekommerd geld naar belastingparadijzen bleven versluizen. Een mens zou voor minder kwaad worden.

Geert Bourgeois «3.150, dat zijn er veel, ja. Net daarom moeten we volop blijven investeren in de nieuwe industrie, in onderzoek en ontwikkeling, in infrastructuur: op het einde van de legislatuur moeten we daar jaarlijks een half miljard meer aan uitgeven dan bij de start. We moeten ook verder inzetten op bedrijven die terugkeren uit lageloonlanden. Adidas keert uit Zuidoost-Azië terug naar Duitsland, omdat de productiviteit en de behaalde kwaliteit er hoger ligt, ook Vlaamse bedrijven doen dat stilaan meer en meer. We mogen niet bij de pakken blijven neerzitten.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: