Exit Brangelina: Cupido in Hollywood

, door (es)

13

'Het zijn niet altijd de camera's die aan het rollen gaan'

Het fenomeen is zo oud als de straatstenen van Hollywood Boulevard. De harten van Douglas Fairbanks en Mary Pickford, de twee beroemdste sterren uit het era van de stille film, klopten oorverdovend luid voor elkaar. Op de set van ‘Fire over England’ (1937) was het zelfs voor de decorbouwers duidelijk dat Laurence Olivier en Vivian Leigh tot over hun oren verliefd waren. Meer recent raakten Michael Fassbender en Alicia Vikander verstrengeld tijdens de shoot van ‘The Light Between Oceans’. Ben Affleck en Jennifer Lopez, Ryan Reynolds en Blake Lively, Jude Law en Sienna Miller, Daniel Craig en Rachel Weisz, Ethan Hawke en Uma Thurman: ze kregen het allemaal voor elkaar te pakken tijdens de werkuren. Het hoeven niet altijd de camera’s te zijn die aan het rollen gaan! En ergens is dat ook maar normaal: statistieken wijzen uit dat bijna 25 procent van de liefdesrelaties ontstaan op de werkvloer. U en ik worden natuurlijk niet per limo naar het werk gevoerd, maar voor het overige zijn Hollywoodvedetten ook maar gewone mensen.

Die dekselse Brad Pitt is overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 1995 sloeg hij tijdens de opnamen van ‘Seven’ Gwyneth Paltrow aan de haak, en in 2005 ging hij tijdens het inblikken van de actieprent ‘Mr. & Mrs. Smith’ aan de scharrel met Angelina. Pittig detail: toen Angie Brad in haar armen sloot, was hij nog gehuwd met Jennifer Aniston. Wat aan Aniston indertijd de historische quote ‘What Angelina did, was very uncool’ ontlokte.

Sommige liefdesgeschiedenissen veroorzaken weinig deining: wie kan het wat schelen dat Andrew Garfield en Emma Stone het met elkaar aanlegden op de set van ‘The Amazing Spider-Man’? Wie weet nog dat Jennifer Aniston na haar breuk met Brad troost zocht in de armen van Vince Vaughn (op de set van ‘The Break-Up’!) en Gerald Butler (‘The Bounty Hunter’)? Andere stelletjes spreken zó fel tot de verbeelding dat ze niet alleen de tabloids, maar ook de geschiedenisboeken haalden. Denk aan Tom Cruise en Nicole Kidman, die elkaar hadden leren kennen op de set van ‘Days of Thunder’: zij vormden hét power couple van de jaren 90. Denk aan Annette Bening, die in 1992 iets deed wat iedereen in Hollywood onmogelijk waande: nadat ze hem had leren kennen op de set van ‘Bugsy’, slaagde ze erin om Tinseltowns beroemdste vrouwengek Warren Beatty aan zich te binden. Lauren Bacall was amper 19 toen ze tijdens de opnamen van ‘To Have or Have Not’ – haar debuutfilm – halsoverkop verliefd werd op Humphrey Bogart – niet alleen 25 jaar ouder dan zij maar ook een kop kleiner. Aan hun wereldvermaarde innigheid kwam pas een eind toen Bogart in 1957 stierf aan kanker, en hoewel Lauren daarna ging uithuilen bij Frank Sinatra – de gluiperd – bleef ze Bogey tot haar dood in 2014 beschouwen als de liefde van haar leven (‘We had it all, like Bogey and Bacall’, zong Bertie Higgins in de song ‘Key Largo’).

Bekijk de  trailer van 'Allied': 

Apocalyptische boezem

Het glamourgehalte van Bogey & Bacall stelt bijna niets voor in vergelijking met de iconische relatie tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton. De legendarische minnelust tussen die twee ontstond toen ze in 1962 samen ‘Cleopatra’ maakten – zij speelde Cleopatra, hij Marcus Antonius. De affaire deed de tabloidjournalisten kwijlen: Taylor had – ook al was ze nog geen 30 – al drie echtscheidingen achter de rug en was op dat moment nog getrouwd met de zanger Eddie Fisher. Bovendien had ze – the plot thickens! – vier kinderen. Burton – zelf vader van twee – was dan weer een notoire dronkaard die Taylor in het openbaar ‘Miss Tits’ noemde en haar boezem steevast omschreef als ‘apocalyptisch’: ‘Ze heeft borsten die keizerrijken kunnen veroveren.’ Tja, Burton had nu eenmaal een dichterlijke ziel.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: