Eeuwig spits Jan Mulder: 'Jan Mulder'

, door (jam)

Deel
Eeuwig spits Jan Mulder: 'Jan Mulder'

‘Mooi beeld: na Argentinië - Colombia voert Lionel Messi het Argentijnse elftal aan dat op weg is naar de persruimte. De groep stelt zich op op een podium. Stilte. Messi kijkt strak naar de kladblokken in de zaal. Zijn medespelers hebben zich dicht om hem heen gegroepeerd. Na de tegenstanders nog een keer te hebben gemonsterd, neemt Messi het woord.

‘Jullie weten waarom we hier staan. We hebben geen andere keuze. Lavezzi, hier naast mij, is in een radioverslag beschuldigd van het ernstige delict dat hij na een training marihuana zou hebben gerookt. Hij zal de radio voor de rechter slepen. Dit is de druppel die de emmer deed overlopen. We hebben al veel beschuldigingen naar het hoofd gekregen en we hebben nooit iets gezegd. Maar nu moet het, het is een te ernstige beschuldiging en de mensen geloven wat jullie zeggen en schrijven. Dit is je mengen in iemand zijn privéleven. Er is geen enkel respect voor ons. Je kunt niet ongestraft leugens de wereld in blijven slingeren. We vinden het jammer dat het zo moest lopen.’

Ik bleef in verbazing achter voor mijn televisietoestel. Spoelde terug. Telde de zinnen. Elf. Zoveel had Messi er in zijn hele carrière niet geformuleerd. Behalve dat hij aan zijn lichaam werkt met hele en halve benen bedekkende tattoos, geblondeerd haar en allerlei baarden, voert hij de spreekvaardigheid enorm op. En blijft ondertussen fabelachtig voetballen, Lionel Messi is een wonder. Maar heeft hij gelijk?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: