Crisis bij de criminelen: de realiteit achter de dalende misdaadcijfers

, door (tvs)

17
crime 1200

'Er komt een nieuwe misdaadgolf aan'

Ook in België dalen de criminaliteitscijfers al jaren: ondanks de economische malaise en de hoge werkloosheid, wordt er alsmaar minder gejat, gemoord en gehold-upt. Het aantal carjackings daalde van 1.749 in het jaar 2000 naar 381 in 2015. In het eerste trimester van 2016 waren het er slechts 91, wat doet vermoeden dat de dalende trend zich voortzet. Ook gewone autodiefstallen (min 75 procent sinds 2000), gewapende diefstallen (min 49 procent), woninginbraken (min 11 procent) of handtasroven (min 70 procent) komen steeds minder vaak voor.

Een blik op de persberichten uit Antwerpen, Mechelen, Brugge, Kortrijk of het Vlaams-Franse grensgebied toont dat een beetje beleids-maker de pluimen voor die dalende criminaliteit nogal snel op zijn eigen hoed steekt.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan