In gesprek met de enige vertegenwoordiger van Noord-Korea in het Westen. 'Donald Trump heeft de ballen niet om ons aan te vallen.'

, door (ernesto rodríguez amari)

23
noord-korea 1200
© Photonews

'Onze nucleaire bommen zijn minstens 100 keer sterker dan de atoombommen die op Hiroshima en Nagasaki werden gegooid'

Meer dan de helft van het Amerikaanse vasteland ligt binnen de reikwijdte van de Noord-Koreaanse langeafstandsraketten: dat is na de recentste testvlucht de verontrustende conclusie. Vooral omdat het land al jaren aan een nucleair programma werkt, waarvan de capaciteit vooralsnog onbekend is. Terwijl het Westen angstvallig naar Pyongyang kijkt en Human Rights Watch het ene na het andere striemende rapport over schendingen van de mensenrechten publiceert, verdedigt Alejandro Cao de Benós (42) zijn tweede thuisland.

Alejandro Cao de Benós «Als we onze soevereiniteit willen garanderen, moeten we ons voorbereiden op oorlog: dat heeft de regering van Pyongyang heel goed begrepen. Landen als de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk en Groot-Brittannië mogen zonder problemen nucleaire wapens bezitten. Als zij hun wapenarsenaal uitbreiden, reageert niemand: waarom is dat anders voor Noord-Korea?»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: