The Killers over hun misplaatste arrogantie, slechte recensies én hun nieuwe cd

, door (jmi)

12

'De meeste fans geven niet om recensies. Zij hebben geen argumenten nodig om van onze muziek te houden'

De lyrics van Flowers – hij noemt zichzelf in hetzelfde nummer ook ‘gifted’ en ‘a household name’ – zijn namelijk nog bescheiden in vergelijking met bepaalde uitspraken die de zanger in het verleden heeft gedaan. Zoals: ‘Onze nieuwe plaat wordt één van de beste van de afgelopen twintig jaar.’ Of: ‘We zouden weleens de beste band van de eeuw kunnen zijn.’ Bovendien hemelde Flowers niet alleen zijn eigen werk op, hij brak ook talloze andere acts af, waaronder Kanye West, Green Day en Radiohead.

HUMO Geef toe, je kunt niet verwachten dat iedereen nu zomaar gaat denken dat ‘The Man’ ironisch bedoeld is.

Brandon Flowers «Dat snap ik, maar ‘The Man’ kondigt wel een nieuw hoofdstuk voor The Killers aan. Ik heb in het verleden dingen gedaan waar ik niet trots op ben, maar met deze plaat wil ik dat erkennen en achter mij laten.»

HUMO Waarop ben je zoal niet trots?

Ronnie Vannucci Jr. (drums) «Oei, dit zou weleens de rest van het interview in beslag kunnen nemen…»

Flowers (lacht) «Waar moet ik beginnen? Ik was ontzettend arrogant, maar eigenlijk kwam dat omdat ik zo onzeker was. Mezelf op de borst kloppen en anderen neerhalen was een manier om mijn zelfvertrouwen op te krikken: een soort overcompensatie. Volgens mij worstelen heel wat jonge mensen met hun zelfvertrouwen, maar ik heb die strijd moeten voeren terwijl iedereen me op de vingers zat te kijken. Ondertussen heb ik al zoveel meegemaakt, zowel in mijn carrière als persoonlijk, dat ik de dingen veel beter in perspectief kan plaatsen. Ik wil niet langer zo negatief en aanvallend door het leven gaan.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: