Ontrouw 2.0: 'Het aantal getrouwde mensen op Tinder is niet te tellen'

, door (tvs)

112
vrijbeeld

'Online erotische berichten versturen lijkt speels en opwindend, maar de gevolgen kunnen heel ingrijpend zijn'

Karolien en Bart, die onder een andere naam in mijn eigen kennissenkring circuleren, zijn lang niet de enigen wier relatie na een duwtje van de sociale media op de klippen der ontrouw is gestrand. Wanneer ik hun geval voorleg aan seksuoloog en relatietherapeut Rika Ponnet, geeft die meteen een resem voorbeelden uit haar eigen praktijk.

Rika Ponnet «De relationele ravage die datingsites veroorzaken, begint enorme proporties aan te nemen. De laatste maanden word ik werkelijk om de oren geslagen met verhalen over datingsite Tinder. Zo ontving ik onlangs een vrouw die twee maanden vóór haar huwelijk ontdekte dat haar verloofde contact had met tal van seksuele partners. Het ging nochtans om twee hoogopgeleide twintigers met een ogenschijnlijk perfecte relatie, geen kinderen en een leuk seksleven.»

HUMO Datingsites als Tinder, Bumble of Happn richten zich toch voornamelijk op singles?

Ponnet «Dat zou je denken, maar toch hoor ik van iedereen die daarop actief is dat het aantal getrouwde mensen er niet te tellen valt. Onlangs sprak ik een alleenstaande vrouw die op aanraden van vrienden na veel aarzelen een profiel aanmaakte. Na een halfuur had ze al twee getrouwde mannen uit haar vriendenkring herkend. Ze heeft meteen haar profiel verwijderd!

»Je staat ervan versteld hoe weinig gêne sommige mensen nog hebben. Ze zitten er blijkbaar niet mee in om met naam en foto op een datingsite te staan, zélfs als ze getrouwd zijn. Onlangs hoorde ik het verhaal van een vijftiger die op Tinder een vijftien jaar jongere vrouw had ontmoet. Vrijwel meteen na hun online kennismaking vertelde ze hem al dat ze boven haar bed een groot net had gespannen en dat ze het heerlijk vond om daarin eens goed gepakt te worden. En dat zat die man allemaal te lezen terwijl hij in de kantine van zijn werk zijn boterhammetjes zat op te eten!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: