Eeuwig spits Jan Mulder: 'Waarom kiezen verstandige voetballers voor Lazio Roma?'

, door (jan mulder)

1
Eeuwig spits Jan Mulder: 'Jan Mulder'

De foto’s van Anne Frank in het AS Roma-shirt waren vergezeld van opschriften als ‘Roma-fans Joden’ en ‘Roma-fans flikkers’. De schrijvers komen uit de kring van de Irriducibili, de Onbuigzamen. Het zijn antisemieten en racisten die geregeld worden gearresteerd wegens drugshandel, wat niet verwondert gezien hun nauwe banden met de georganiseerde misdaad in Italië.

Die bewuste zondag had het leger van de Irriducibili weer eens een stadionverbod, maar na een geste van de clubleiding, die graag voor een sfeervolle volle tribune wilde spelen, konden ze er toch in: de club had in de vrije verkoop entreebewijzen van 1 euro bij de loketten gelegd. Misschien koos voorzitter Claudio Lotito voor zijn eigen veiligheid, misschien kon hij de doodsbedreigingen niet meer aan.

Na het droeve schandaal met de foto’s legde Lotito een krans bij een synagoge. Ook kondigde hij aan elk jaar met een groep van tweehonderd jeugdige Lazio-fans naar Auschwitz te reizen, om ze te leren ‘waarover het gaat’. De Onbuigzamen verwensten Lotito en zijn antifascistische houding harder dan ooit en kondigden maatregelen aan.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: