Dwarskijker over 'Cathérine', Gek en geniaal' en 'Steracteur sterartiest'
Tot zover de humor als de medicatie werkt

, door (rv)

5

CATHéRINE

VTM – 28 november – 379.296 kijkers

Uit het even zwierige als zelfverzekerde loopje waarmee zij de kijkers in de begintitels van ‘CATHéRINE’ tegemoet beent, durf ik op te maken dat Cathérine Moerkerke er in haar meisjesjaren nog van gedroomd heeft te schitteren in een politieserie waarin haar dienstkleding een catsuit zou zijn. Ik zou daar dieper op kunnen ingaan, maar de tijden zijn er niet naar. Bovendien gebiedt een innerlijke stem mij als een speer ter zake te komen, en dan wel als volgt:

‘Cathérine bezoekt de gevaarlijkste vrouwen van Vlaanderen!’ riep een enthousiasteling in een trailertje voor dit programma. Hij klonk wellicht niet heel anders dan een publiekswerver die op kermissen van lang geleden de vrouw met vier benen aan onbehouwen toeschouwers hielp. Televisie zal in wezen wel een omhooggevallen kermisattractie zijn, maar mag dat de pret drukken? Ik dacht het niet.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan