#MeToo nog aan toe: de woorden van het jaar. Van fidgetspinner tot sugardaddy

, door (mvs) en (tr)

10
woorden van het jaar 1200
© Kamagurka

'Die sugardaddy heeft een gemene Trumpshake, zebi!'

Bitcoinbubble: volgens experts door speculatie ongezonde en onvermijdelijk verkeerd aflopende opwaardering van de voorheen enkel bij nerds en criminelen populaire digitale munt bitcoin. Zal, zoals altijd bij dit soort verhalen, eindigen met een paar haaien die er fortuinen aan hebben verdiend en een hoop sukkelaars die hun centen kwijt zijn.

Cola Zero-overleg: receptie waarvan u zelf niet weet waarom u er bent, aangezien de gesprekken er allesbehalve interessant zijn en alleen over vastgoed gaan.

Delhaize-prijs: beloning van 250.000 euro, ooit 10 miljoen frank, die de gelijknamige warenhuisketen uitbetaalt aan wie de tip kan leveren die tot de ontmaskering van de Bende van Nijvel leidt. Was in 2017 plots weer erg begeerd, wat mensen tot rare dingen aanzette. Zie: Magneetvissen.

Excuusvideo: zelfopgenomen videoboodschap waarin je net niet in tranen aankondigt dat je grootste opdrachtgever je na dertig jaar op de straatstenen gooit na meldingen van grensoverschrijdend gedrag, en je doet alsof je volledig uit de lucht komt gevallen en geen flauw idee hebt waarover het gaat – ook al heb je er enkele weken tevoren met die opdrachtgever een gesprek over gehad.

Fidgetspinner: populair gadget dat de moeite van het uitleggen niet waard is, want volgend jaar – of volgende maand al – is er weer een nieuw, even vergeetbaar speeltje.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: