De clown en de snoodaard: Jeroom en Jonas Geirnaert, de slimste jury ter wereld

, door (nj)

64

'Als persoon kunnen we elkaar niet uitstaan, maar onze hersenen zijn de beste maatjes'

Jeroom «Je zou denken dat een mens een gat in de lucht springt wanneer hij te horen krijgt dat hij in de finale-aflevering van ‘De slimste mens’ mag zetelen. Maar tussen ons gezegd en gezwegen: ik vind de halve finales veel leuker om te doen. Daar lúísteren de kandidaten tenminste nog een beetje naar je mopjes, terwijl ze in de finale vooral stijf van de zenuwen zitten te wachten tot je klaar bent met je onzin, zodat Erik de volgende quizvraag kan stellen. En het publiek bestaat ook altijd weer uit bloedfanatieke supporters: je zit die mensen aanhoudend te ambeteren, en dat voel je.»

Jonas Geirnaert «Voor mij was het de eerste finale, en als habitué had Jeroom me al enigszins voorbereid op dat gegeven. Aangezien de finale gisterenavond al is opgenomen, kan ik ook bevestigen dat er iets van aan was: het wás moeilijker dan anders om de mensen aan het lachen te krijgen. Wel gelukt, hoor.»

Jeroom «Jonas en ik hadden enkele uren voor de finale nog een grap over Charles Darwin zitten bedenken waarvan we beiden dachten: ‘Mijn God, dit is ’m. Hier hebben we een waar diamantje beet.’ Maar nadat Jonas ’m verteld had, viel er een doodse stilte, terwijl in de verte een droeve kerkklok hoorbaar was. Zo’n mop wordt dan uit de definitieve montage geknipt, waardoor al je werk voor niets is geweest. Het lot van de clown.»

Geirnaert «Mogen we ’m in Humo anders niet een tweede kans geven?»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: