Slagen is goed, falen is beter (2): wat we kunnen leren uit onze mislukkingen

, door (tvs)

26
vrijbeeld

Lees hier deel 1

'Bij een ontslag zijn er twee mogelijkheden: ofwel ben jij verkeerd, ofwel je baas. Mijn latere succes bewijst dat ík niet verkeerd was'

Annemie Struyf: ‘Met vallen en opstaan’

HUMO Uw laatste programma’s, ‘Chez Annemie’ en ‘La vie en rose’, drijven op het thema van slagen en falen. Mensen zien geen toekomst in België en proberen hun leven dan maar elders uit te bouwen.

annemie struyf «Ja, maar ik vertrek wel altijd vanuit een groot respect voor de mensen die het aandurven om de stap te zetten. Op professioneel of persoonlijk vlak dienen zich bij iedereen kansen aan, maar je moet wel het lef hebben om ze te grijpen. Het klinkt nogal bijbels, maar ik heb veel bewondering voor mensen die hun talenten benutten, op welke manier dan ook. Ik maakte ooit een reportage over de uitbaters van een kippenkraam op de markt. Het was fascinerend om te zien hoe die mensen zich daarin smeten.

»Weet je welke opmerking ik al het vaakst gehoord heb? ‘Annemie, heb je niemand nodig om je valies te dragen?’ Het is als grapje bedoeld, maar ik vind dat zo’n ontluisterende uitspraak. Willen zij dan de valies dragen van een ander? Bovendien impliceert die opmerking dat zij mijn leven interessanter vinden dan het hunne. Dan denk ik: stap uit je comfortzone, vertrek en draag je eigen valies.»

HUMO U stapte op uw 40ste zelf uit uw comfortzone. Als journaliste voor Humo en Weekend Knack ging u plots voor de televisie werken. Wie is verantwoordelijk voor die ommezwaai?

STRUYF «Wouter Vandenhaute. Hij geloofde destijds zo hard in mij dat hij mij zelfs moest overtúígen om het te doen.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: