Brussels by Night: Girls In Hawaii, helden van Franstalig België

© Olivier Donnet

, door (jmi)

77

Lees hier de review van 'Nocturne'

Op 30 mei 2010 trad Denis op in Elsene, samen met François Gustin en Daniel Offermann. Toen hij naar huis reed, verongelukte hij op de Brusselse ring. Pas na drie jaren van rouw klauterden de resterende Girls in een gewijzigde bezetting uit de diepe krater die Denis had achtergelaten met ‘Everest’, een somber, groots en ontroerend eerbetoon. Op ‘Nocturne’ klinkt de groep weer luchtiger – op sommige songs kun je zelfs dansen.

'Wij hebben vrede gesloten met de muziek uit onze jeugd'

LIONEL VANCAUWENBERGE (zang) «Op ‘Everest’ hebben we de dood van Denis verwerkt, maar met ‘Nocturne’ wilden we een plaat in zijn geest maken: opgewekt, nieuwsgierig en gepassioneerd. Alsof hij nog steeds bij ons is. En we hebben ons voor het eerst sinds die bewuste nacht weer geamuseerd in de studio.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan