Koppensneller Herman Brusselmans: 'We vliegen massaal naar de zon'

, door (hb)

3
Koppensneller Herman Brusselmans: 'We vliegen massaal naar de zon'

'Belgen zijn luie klootzakken die van de ene vrije dag naar de andere leven'

Kerstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, snipperdagen, ziekteverlof, zwangerschapsverlof, recupdagen... er komt geen eind aan. Belgen zijn luie klootzakken die van de ene vrije dag naar de andere leven. Wie werkt er eigenlijk nog in dit kutland? Geen wonder dat grote bedrijven hier hun fabrieken sluiten en ze verkassen naar landen waar de mensen er niks mee inzitten om eelt op hun poten te kweken.

Geen wonder dat de werkloosheid nauwelijks daalt, want werkloosheid is waar de meeste Belgen naar streven, zolang hun uitkering hoog genoeg is en ze gluiperig kunnen bijklussen in het zwart en enige euro’s ontvangen voor het schilderen van de dakgoot van de buren. Euro’s die ze spenderen aan op café hangen, shoppen in de Primark, abonnementen op flutploegen als AA Gent, Club Brugge en Anderlecht, en natuurlijk aan naar de zon vliegen, want als het hier twee à drie dagen winters weer is – slechts vijf graden boven nul, enige regen en nu en dan een koele noordenwind – dan duikt hun vitaminepeil naar beneden, schijten ze in hun broek van de kou en worden ze depressief.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan