Boris Van Severen (28), de sexy crimineel Jamie in 'Salamander'

, door (kd)

110
salamander1200

'Je wordt geboren, je moet meedoen aan de ratrace en daarna ga je dood. Djeezes!'

Boris Van Severen doet al zeven zondagavonden lang vrouwelijk, gay en twijfelend Vlaanderen zwijmelen als de innemende crimineel Jamie in ‘Salamander’.

HUMO Hoe betrouwbaar is die Jamie precies, Boris?

BORIS VAN SEVEREN «In se is Jamie een heel lieve kerel. Hij heeft vroeger verkeerde keuzes gemaakt, maar hij wil breken met zijn criminele verleden. Het liefst van al zou hij met Sofie (Violet Braeckman, red.), de dochter van hoofdinspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters, red.) samen zijn, zonder zich over iets anders te hoeven bekommeren.»

HUMO Sofie weet dat Jamie heeft moeten brommen, maar ze zegt dat ze niemand wil beoordelen op zijn verleden. Tegelijk gelooft ze niet dat mensen kunnen veranderen. Geloof jij dat?

VAN SEVEREN «Ik denk dat je je verleden sowieso meedraagt, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Je kunt uit je ervaringen leren. Ik denk wel dat iemand kan veranderen. Misschien niet in een jaar tijd, maar wel in een periode van pakweg tien jaar.»

HUMO Had je de eerste reeks van ‘Salamander’ gezien toen je voor het tweede seizoen werd gevraagd?

VAN SEVEREN «Ik had wel al enkele afleveringen op tv gezien, maar niet allemaal. Dat heb ik ingehaald toen ze me vroegen om mee te doen. Ik was aangenaam verrast: het is niet de zoveelste policier. Het camerawerk van Lou Berghmans is ongelofelijk goed, en Frank Van Mechelen is een fantastische regisseur. Ik wilde dus maar al te graag met hen samenwerken.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: