Achter de schermen van 'De mol': Humo sprak met de makers. 'De kijkers verwáchten ingewikkelde proeven. Anders zijn ze het spelen niet waard'

, door (tr)

242

'Dit is het perfecte alibi voor een affaire: je bent wekenlang van huis en je mag niet zeggen waar je geweest bent'

Van de vijf meesterbreinen die we vorig jaar nog spraken over hun magical mystery tour naar Zuid-Afrika, vertrok dit jaar alleen regisseur Mathias De Neve naar Mexico. De rest ging andere projecten achterna, volgde traumatherapie en probeerde twee jaar slaapgebrek goed te maken. Naast Mathias neemt vers bloed plaats: Sam Devriendt draait na een jaartje opleiding in de vorige ploeg dit jaar op volle kracht mee, Kelly Van den Bleeken maakt na twee jaar kandidaten selecteren nu deel uit van de leiding achter de televisionele klopjacht, en Anthony Lievens ruilde het interne productiehuis van VTM in voor Woestijnvis. Samen vormen de vier – aangevuld met regisseur Koen Warlop, producers Corine Appelmans en Hanne Hauquier, en reporters voor het realitygedeelte Olga Baerten en Ischa Clissen – de denktank achter ‘De mol’, uw en ons pleziertje op zondagavond.

HUMO Ongelukkigen! Hadden jullie de geruchten dan niet gehoord over de onmenselijke werkuren die bij ‘De mol’ horen, en de nefaste gevolgen voor je privéleven?

Anthony Lievens «Toch wel, en ze blijken ook allemaal waar te zijn (lacht).»

Mathias De Neve «Heel wat collega’s van de kernploeg hebben hun kinderen een tijdlang vaker via Skype gezien dan in het echt. Wij hebben er geen: dat maakt het verwaarlozen van je privéleven alvast een klein beetje minder ingewikkeld. Al moet je na een tijdje wel nog altijd vaststellen dat je geen vrienden meer overhoudt (lacht).»

Kelly Van den Bleeken «Je collega’s worden je vrienden, hè. Je brengt zoveel tijd met hen door. De samenhorigheid is enorm. Iedereen hier op de redactie weet meer van mij af dan mijn ‘echte’ vrienden.»

Sam Devriendt «Ik kan gelukkig op heel wat vertrouwen rekenen van mijn vriendin. Maar ‘De mol’ maken zou het perfecte alibi kunnen zijn voor een affaire: je bent dagenlang van huis, en als iemand vraagt waar je was en wat je gedaan hebt, antwoord je gewoon dat je niets mag zeggen (lacht).»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: