Florence Welch: stoppen met drinken en waardig ouder worden

, door (the sunday times)

Deel
vrij

Op zaterdag 29 juni te zien op Rock Werchter.

We treffen Florence Welch in een club die ook dienstdoet als een enorme antiekwinkel. In het toepasselijk overdadige decor zit ze onder een enorme luchter: zonder make-up, mooi en in een luchtige outfit met bloemenprint – niet van deze tijd, zoals we haar kennen. Haar vele armbanden rinkelen en tinkelen het hele gesprek door.

'Ik zou willen roepen tegen mijn jongere zelf: 'Eet behoorlijk, en ga op tijd slapen. Het komt wel goed''

Als kind zong Florence Welch korte tijd in het koor van haar school. Niemand die haar stem kent, – met drie nummer 1-albums en passages op tal van grote festivals zijn er nog maar weinig mensen die haar stem níét kennen – zal verbaasd zijn dat ze er maar moeilijk haar plek vond. Als volwassen artiest en songschrijver gaf ze de voorkeur aan melodrama, zowel in haar stem als in haar teksten. En in haar hele leven, zoals hieronder duidelijk zal worden. Het legde haar geen windeieren.

– Maar in het schoolkoor lukte het dus niet?

Florence Welch «Als ik zong, draaiden de kinderen op de rij voor me zich om, met een uitdrukking op hun gezicht die zei: ‘Waar ben jíj in godsnaam mee bezig?’»

– Als sinds het debuut van Florence + The Machine, ‘Lungs’ uit 2009, ga jij met je stem en je persoonlijkheid je demonen te lijf. Emotionele chaos en drama zijn je handelsmerk. Dat leverde krachtige songs op, maar je kwelgeesten kreeg je er uiteindelijk niet mee klein.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: