Koppensneller Herman Brusselmans: 'Helft van vrouwen in cultuur en media werd vorig jaar lastigevallen'

, door (hb)

Deel
gatz 1200

Nou ja, ik zou ook graag eens Danira Boukhriss Terkessidis, Olga Leyers of Bevlap El Chalabar bij de tieten grijpen. Maar ik beheers mij, en in het geval van de klassieke danseres Bevlap El Chalabar is die beheersing niet eens zo moeilijk, want zij heeft van die enorm kleine tieten, en bij het grijpen zou je weleens kunnen denken: dat lijken wel broodkruimels op een hoedenplank. Hoe dan ook noem ik Bevlap niet zomaar, want uit de enquête die door minister van Cultuur Sven Gatz werd besteld, blijkt dat vooral in de danssector het grensoverschrijdende gedrag het stuitendst is. Dat komt allicht omdat de danseressen heel strakke pakjes dragen, waarin met name hun preut heel goed zichtbaar is.

Raar vind ik dan weer dat al die dansmariekes continu fysiek worden benaderd door de mannelijke hopsasa-springers, terwijl ongeveer 90 procent van die pipo’s homoseksueel is. Dat ze derhalve elkaar de hele tijd kirrend achternazitten om elkaar aan de kont te betasten of elkaars tamp ter hand te nemen om er danig mede te slingeren, daar lees je in het rapport van Gatz weinig over.

Het onverantwoorde gedrag dat het meest voorkomt, is trouwens verbaal, in die zin dat vrouwen in de genoemde sectoren bestookt worden met ‘koosnaampjes’. Dat wordt terecht als grensoverschrijdend beschouwd. Dus als je tegen Véronique De Kock, een icoon in onze cultuurwereld, zegt: ‘Hé, Véro, baby! Haal ze eens uit de bloes!’, dan ben je een seksuele agressor. Ik zei het overigens ooit eens tegen Véro, voor de gein natuurlijk, en wat gebeurde er? Ze haalde ze toch wel uit de bloes, zeker! Zelden zulke prachtige memmen gezien.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: