Een tourmanager klapt uit de biecht (2): 'Joe Cocker hoopte twintig jaar lang op overspel, maar na pakweg 1980 was geen enkele vrouw nog geïnteresseerd'

, door (ss)

Deel

★ 9 augustus

Gisteren gingen de baas en ik naar een privéfeest van Madonna in Hampstead. Daar was ook Jimmy Nail, de Britse zanger die wereldberoemd werd met ‘Ain’t No Doubt’. En naar verluidt is hij zeer groot geschapen. Madonna kent Jimmy nog van tijdens de opnames van haar musical ‘Evita’ en leek te vinden dat zij en Jimmy unfinished business hadden. Maar Jimmy’s vrouw was ook in Londen, dus kon hij zich geen misstap veroorloven. Helaas had mijn baas hem er eerder die avond van overtuigd om paddo’s te eten, en uitgerekend nu beginnen die te werken. Jimmy begint te zweten en wordt manisch, terwijl Madonna voor hem begint te dansen, nog geiler dan op het podium. Jimmy vlucht letterlijk het huis uit, de nacht in. Vervolgens probeert mijn baas tevergeefs Madonna te versieren. Terwijl ook zíjn vrouw op het feest arriveert.

Overigens: het leukste feestje zonder bad vibes was dat voor de verjaardag van een collega, ouwe rot Dennis Sheehan, waarbij het voltallige U2 zich had verkleed als de leden van Led Zeppelin anno 1975. Ook al dood, Dennis – gestorven in Los Angeles toen hij 68 was, met een piepjonge escort in z’n bed.

★ 10 augustus

Een paar kinderen van de baas te gast op tournee. Altijd last mee. Verwende nesten. Het vergt diplomatie van topkwaliteit om hen in toom te houden en toch te voorkomen dat ze bij papa gaan zeuren dat ze slecht behandeld worden. Bij Led Zeppelin werd ooit een securityman in elkaar geslagen door de manager en zijn lijfwachten omdat hij het zoontje van Peter Grant had berispt toen die vandalisme pleegde.

De baas nodigt tijdens de bisnummers een collega uit op het podium. Sluwe zet: die ster is nog beroemder dan de baas, maar zelfs een very special guest blijft een gast en lijkt dus minder belangrijk. David Bowie was daar indertijd heel berekend in: hij spande begin jaren 70 sterren als Lou Reed en Bryan Ferry voor z’n kar onder het mom hen te prijzen.

★ 19 augustus

Mooie scène op het vliegveld. De baas spot Jimmy Page en klampt hem aan. Ze praten over muziek. De baas vraagt Page iets over één of andere riff. Toevallig wandelt een jongetje van een jaar of tien langs met een ukelele. Page wenkt het jongetje en speelt de riff voor mijn baas. Op een ukelele! Ergens loopt nu een jongetje dat niet kan pochen over welke twee levende legenden op zijn ukelele speelden, want hij heeft er geen flauw benul van wie beide heren waren. Overigens daagde zijn moeder een minuut later op en ook zij herkende hen niet.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: