Dossier Ontrouw: het dubbelleven zoals het is

, door (ann-marie cordia) en (martin coenen)

5

Meer ontrouw »

Eén van hen is Murielle, 45 en art director bij een groot reclamebureau in Brussel. Ze woont in een statig herenhuis in de buurt van Antwerpen, samen met haar vriend Peter, 50, en Annemieke, 19, Peters dochter uit een eerste huwelijk. De laatste twee jaar is ze bijna 'clean', zoals ze het zelf noemt – ‘af en toe ga ik over de middag met een collega naar een rendez-voushotel, maar verder ben ik een kuise madame’ – maar Murielle heeft jaren ervaring met ontrouw. Pas na lang wikken en wegen was ze bereid haar verhaal te doen. 'Buitenechtelijke seks is een even groot taboe als zwart geld,' zegt ze. 'Alleen is er voor overspel geen amnestie. Denk ik. Wéét ik.'

MURIELLE D. «Mijn vader was schrijnwerker. Hij maakte ramen en deuren, af en toe zelfs doodskisten. Hij was altijd in den atelier. Als ik naar school ging was hij al aan het werk, als ik terugkwam was hij nog bezig.

»Na het avondeten dronk hij een druppel. En het bleef nooit bij één glas: pa was alcoholist. In de schrijnwerkerij stonden bakken bier, voor overdag. ’s Avonds schakelde hij over op jenever. Als mama daar iets over zei, werd hij kwaad. Dan smeet hij de deur achter zich dicht en ging hij zich bedrinken op café. Dat is hem fataal geworden: op een nacht heeft hij zich doodgereden onder een vrachtwagen. Mama, mijn zus en ik moesten alleen verder. Ik was vijftien.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: