Olga Leyers (21) treedt in de voetsporen van Jan Leyers (60): Humo sprak met vader en dochter

© Johan Jacobs

, door (fvd)

27

'Ik heb vaak gehuild, maar meestal van geluk'

HUMO Olga, op papier lijkt ‘De wereld rond’ een kruising van ‘De droomfabriek’ en ‘Hotel Römantiek’. De ouden van dagen met wie Sieg De Doncker en jij op reis gaan, zien allemaal een droom vervuld.

Olga Leyers «In de praktijk lijkt ons programma helemaal niet op die andere twee. Akkoord, met ‘Hotel Römantiek’ heeft het de oudjes gemeen, maar wij proberen hen niet aan elkaar te koppelen. En het klopt dat ze een verrassing krijgen, maar het woord ‘droom’ past daar niet bij, vind ik. Het zijn geen dingen waar ze al sinds hun 3de naar verlangen. De reis was voor hen wel een unieke ervaring. Ik herinner me dat één van hen voor het eerst naar een Amerikaanse wolkenkrabber keek en zuchtte: ‘Dank u, VTM!’»

HUMO Hoe heb je de opnames ervaren?

Olga «Het was overweldigend. Een lange reis – we waren meer dan een maand weg – is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Ik ben mezelf een paar keer tegengekomen. Vorig jaar had de drukte rond ‘De slimste mens’ me nogal door elkaar geschud, en die wereldreis was een ontlading. Ik heb vaak gehuild, maar meestal van geluk.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: