De comeback van Hozier: 'Als ik te veel zou stilstaan bij mijn succes, was ik al lang gek geworden'

, door (vvp)

11

HUMO Het succes van ‘Take Me to Church’, intussen alweer vijf jaar geleden, heeft je leven compleet op zijn kop gezet. Wanneer had je door dat niets ooit nog hetzelfde zou zijn?

Andrew Hozier-Byrne «Het eerlijke antwoord is dat ik daar nog nooit bij heb stilgestaan. Ik was te overweldigd door wat er op me afkwam. Als ik me telkens had afgevraagd hoe mijn leven zou veranderen, was ik waarschijnlijk al lang gek geworden (lacht).»

HUMO Heb je, toen de centen kwamen binnengerold, ooit overwogen om pakweg naar New York of Los Angeles te verhuizen? Of was je altijd al van plan een huis in Ierland te kopen, zoals je hebt gedaan?

Hozier-Byrne «Grappig dat je dat vraagt, want New York en Los Angeles zijn net de twee plekken die ik op het oog had. Ik wilde eens de energie van een nieuwe plek opsnuiven en een verse artistieke gemeenschap ontdekken. Maar uiteindelijk vond ik het belangrijker om dicht bij mijn thuis en mijn familie in Ierland te zijn. Ik ben bovendien graag op het platteland: ik hou van ruimte en rust. En als ik lawaai wil maken, zijn er geen buren met wie ik rekening moet houden (lacht).»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: