Ex-trainer van KV Oostende Gert Verheyen: 'De macht van de spelers is te groot'

© Geert Van De Velde

, door (jha)

96

Minder dan een jaar na zijn debuut als clubtrainer zag de oud-speler en tv-analist geen andere uitweg dan ontslag bij KV Oostende. Humo mocht exclusief bij Verheyen op de koffie: ‘Bij mijn volgende club moet er een veldbedje in mijn bureau staan.’ 

'Misschien overdreef ik omdat het mijn eerste jaar was. Hugo Broos heeft me vaak gezegd: 'Als je zo blijft werken, maak je jezelf kapot.''

Nauwelijks enkele uren nadat zijn ontslag is bekendgemaakt, is het allerminst een aangeslagen ex-trainer die de poort van zijn fraai gerestaureerde jezuïetenhoeve openzwaait.

Gert Verheyen (lacht) «Dat ben ik ook niet. Weinig trainers zouden jou de dag van hun ontslag bij hen thuis ontvangen. Ik wel. Misschien omdat ik opgelucht ben. Acht en een halve maand heb ik gevochten voor mijn idealen. Helaas is mijn impact te klein gebleken.»

HUMO Na je laatste wedstrijd zei je dat Oostende zonder forse versterking volgend seizoen Lokeren achterna zou gaan. Twee dagen later kwam je met de club overeen om er na de reguliere competitie een punt achter te zetten.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: