Vertrouw op uw gids in een wereld vol nepnieuws: de geruchten kloppen aan de deur van Humo!

© Koen Bauters

, door (hm)

3

De hele N-VA zit aan de coke

Het is een cijfer dat al langer circuleert bij onze politicologen: N-VA-aanhangers consumeren 23 procent meer chili con carne dan de gemiddelde Vlaming. Bij hun mandatarissen groeit die kloof tot 38 procent. Vanwaar die opvallende cijfers? Het zou te maken hebben met de import van cocaïne in blik, geëtiketteerd met het windzaaiende gerecht. Als er weer een lading binnenkomt, krijgen de N-VA’ers daar inside-information over, en ze haasten zich naar de Colruyt of de Lidl om alzo een snuifje mee te pikken. Harde bewijzen zijn er nog niet, maar de cijfers zijn te opvallend om ze te negeren.

Eerder waar ✩✩★✩✩ Eerder onwaar

Ruben Van Gucht kent niks van wielrennen

Ruben Van Gucht is een sympathieke wielerdeskundige, die altijd keurig afgeborsteld op het scherm verschijnt. Maar na een aantal uitschuivertjes (‘San Remo won in 1953 de Giro’, ‘Eddy Merckx sprintte soms op twee fietsen tegelijk’) begon de wielerwereld zich vragen te stellen. Collega Karl V. twijfelt niet: ‘Iemand die aan een oud-renner vraagt of hij nog vaak contact heeft met Laurent Fignon, is volledig onbekwaam.’

Onze redacteurs gingen op onderzoek uit en vernamen dat Van Gucht regelmatig via een medium contact zoekt met overleden wielrenners, om zo zijn wielerkennis nog wat bij te spijkeren. De opmerkingen van zijn vakbroeders vallen dus onder het hoofdstuk roddel.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: