Evelien Broekaert, actrice en vrouw van Pedro Elias: 'Ik heb er alle vertrouwen in dat ons zoontje geneest van zijn kanker'

© Geert Van de Velde

, door (fvd)

35

'Als je relatie een verbouwing overleeft, gaat die nooit meer stuk, zeggen ze: dat gaat bij ons ook op. De kanker van Rover is onze verbouwing'

Naar het zich laat aanzien, valt de kanker in het bloed van Rover gelukkig te genezen. Maar daar gaan twee jaar chemotherapie en beenmergpuncties aan vooraf. Vooruitzichten waarbij slechts één openingsvraag past:

HUMO Gaat het?

Evelien Broekaert «Het gaat goed. (Denkt na) Het voelt raar om dat te zeggen, als je meemaakt wat wij meemaken. Maar Rover voelt zich redelijk oké, en dus ik ook. Ik merk dat ik wel steeds vaker door een schuldgevoel word overvallen: ‘Waarom lig ik nu niet in de zetel te huilen? Waarom ben ik nu niet ongelukkig en angstig? Mijn kind heeft kanker!’ Gisteren kreeg ik, na een avondje bij een vriendin, op de terugweg een klop: ‘Ik heb daar zitten lachen en ik heb een hele avond amper aan mijn kind gedacht. Hoe kan dat?!’ Onzin, ik weet het, maar toch.

»Voor de duidelijkheid: ik bén ook vaak angstig, en ik huil nog veel. Alleen niet non-stop. Het voelt als een gevangenis van verdriet waar je voortdurend uit wilt ontsnappen, en als dat even lukt, voel je je schuldig.»

HUMO De dokters hebben jullie verzekerd dat Rover het zal halen. Hoe onwankelbaar is je vertrouwen in de geneeskunde?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: