De harde schooljaren van koning Filip: 'Albert en Paola keken niet naar hem om, natuurlijk waren zijn resultaten slecht'

, door (tp)

25

Delen hun monarchistische expertise: professor emeritus hedendaagse geschiedenis Mark Van den Wijngaert; Brigitte Balfoort, die samen met Van den Wijngaert verschillende boeken schreef over de Van Saksen-Coburgs; Mario Danneels, die twintig jaar geleden explosieve onthullingen over de buitenechtelijke avonturen van Albert II te boek stelde; en Jan Van den Berghe, jarenlang hoofdredacteur van het VTM-programma ‘Royalty.’ Intimi Herman De Croo en Paul Buysse vervolledigen het gezelschap. Hun verhaal vat aan in de jaren 60, wanneer een oude traditie sneuvelt.

MARK VAN DEN WIJNGAERT «In 1966 draaide de RTB (de voorloper van de RTBF, red.) een documentaire over de toenmalige prins Albert, de vader van koning Filip. Albert kloeg daarin dat hij geen normale jeugd had gehad. Hij betreurde dat zijn ouders zo vaak afwezig waren geweest en zei expliciet dat hij niet wilde dat zijn kinderen hetzelfde zouden moeten meemaken.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: