Uw erotische fantasieën van A to Z: 'Het korte rokje van een collega kan mijn gedachten al doen afdwalen, en ik val niet eens op vrouwen'

© Jan Bosschaert

, door (jana antonissen)

99

Over mijn erotische fantasieën praten?’ vroeg de man, gehuld in weinig meer dan een lederen harnas. ‘Oei, nee, dat is me toch te persoonlijk.’

Behalve op erotica- en huishoudbeurzen, vatte Stichting Nieuwe Helden het voorbije jaar post op talrijke muziek- en kunstenfestivals in Vlaanderen en Nederland om er erotische fantasieën te verzamelen. Toevallige voorbijgangers werden uitgenodigd in de tot opnamestudio omgebouwde caravan om er – anoniem – hun fantasie de vrije loop te laten. Behalve de obligate trio’s en tepelklemmen passeerden ook minder sexy, maar net zo belangrijke onderwerpen de revue: taboe, schaamte, sleur.

De geluidsopnames van al die getuigenissen maken deel uit van ‘Yes, Please!’, een multimediale ode aan de erotische fantasie via podcast, een wetenschappelijk onderzoek én een performance. Die is vanaf 1 augustus te zien op de planken van Theater Aan Zee, en nu al voor u verpakt in een sensueel pretalfabet.

Achter het stuur

Lizette (62) «Op zondag ging mijn vader altijd uitgebreid in bad. Dan draaide hij loeihard Beethoven terwijl hij naakt door de gang liep. Verschrikkelijk vond ik dat, om die enorme lul van hem heen en weer te zien bengelen. Dat is mijn eerste anti-erotische herinnering. De seksblaadjes daarentegen die ik als prille tiener onder het bed van mijn broer vond, triggerden wél mijn seksuele fantasie. Ik zag toen van alles dat ik zelf nog niet gedaan had, heel spannend allemaal. Eén keer kwam mijn broer per ongeluk mijn kamer binnen toen ik met mezelf aan de slag was boven zijn blaadjes. O, wat schaamden we ons allebei (lacht).

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: