Op zoek naar de beste en slechtste Belgische werkgevers: 'Het balletje van de kickertafel is dringend aan vervanging toe'

, door (tp)

45

'Dik salaris, nul stress, massa's vakantiedagen. Maar als je om je carrière geeft: blijf hier weg!'

Op de Belgische pagina van Glassdoor worden 5.459 bedrijven gerecenseerd door 22.000 werknemers. Voor België bestaan geen afzonderlijke statistieken, maar de Volkskrant berekende dat de honderd populairste Europese bedrijven een gemiddelde score van 3,7 op 5 halen. De meeste Belgische werkgevers gaan vlotjes onder die lat door.

Een eerste opvallende vaststelling: bij de internationale instellingen in Brussel spat de arbeidsvreugde tegen de muren. De Europese Commissie krijgt van haar werknemers vier sterren op vijf. Haar baas, de nochtans niet onbesproken Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, haalt bij zijn personeel een waarderingscijfer van maar liefst 86 procent. Het Europees Parlement en de NAVO doen met 4,5 nog beter. De reden van dat enthousiasme laat zich raden: ongeveer élke recensent noteert ‘het salaris’ in het vakje ‘pluspunten’. Verschillende personeelsleden van het Europees Parlement wijzen ook op het uitstekende bedrijfsrestaurant. Nochtans was vorige week enige reuring ontstaan nadat de prijs van een portie frieten met een halve euro was verhoogd tot 2,5 euro.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: