Nic Van Damme, zoon van Jean-Claude: 'Natuurlijk stoort het me dat iedereen denkt dat ik alles aan mijn vader te danken heb'

© Marco Mertens

, door (hvt)

133

'Tegen mijn 25ste wil ik rijk zijn. Als ik er te lang mee wacht, kan ik er niet meer van genieten'

De galerij van Sigurd Tanghe hangt propvol. Voor drie van Nic Van Dammes schilderdoeken, die gisteren in grote houten kisten zijn gearriveerd, is er geen plaats meer aan de muren. Geen probleem: er komt morgen een tent van twaalf bij drie meter op de stoep te staan voor de overblijvende werken. Intussen moeten nog visitekaartjes worden gedrukt, om uit te delen op de vernissage – ‘Vijfhonderd? Doe maar meteen duizend!’ – en moet Nic nog namen en prijzen bedenken voor de zes werken die nu al aan de muur hangen.

Sigurd Tanghe «Wat antwoord ik aan VTM Nieuws, Nic? Ze willen absoluut weten of je vader er morgen zal zijn.»

Nic Van Damme «Zeg hun maar: misschien. Zo gaat het bij mijn pa altijd: je weet nooit zeker of hij zal opdagen voor een event of niet. Dat mysterieuze hoort bij zijn stijl.

»Mijn vader wil ook niet dat alle aandacht naar hem gaat op een dag als morgen. Hij weet heel goed dat alle ogen en camera’s zich op hem zullen richten als hij morgen de zeedijk oprijdt, en niet meer op mij. In die zin mag je het als een daad van vaderliefde beschouwen als hij niet komt. Ik zou het zeker niet persoonlijk nemen. In onze familie laten we elkaar vrij om elk ons ding te doen.»

HUMO Maar stoort de ‘komt-ie-of-komt-ie-niet-vraag’ je?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: