Conner Rousseau is de nieuwe SP.A-voorzitter: “Ik word graag onderschat, it's the story of my life”

© Geert Van de Velde

, door (rl)

79

(Verschenen in Humo 4126 op 30 september 2019)

Sinds hij kandidaat is om John Crombez op te volgen als voorzitter van de SP.A, heeft Conner Rousseau de handen overvol: interviews, bezoekjes aan partijafdelingen, en, vooral, de sociale media bespelen. Tussendoor moet hij de SP.A-fractie in het Vlaams Parlement aansturen en de eerste aanval op de nieuwe Vlaamse regering voorbereiden.

'De SP.A is een mooi herenhuis, maar aan de binnenkant druipt het vocht van de muren. En nieuw behangpapier is niet genoeg'

Conner Rousseau «Als kind kon ik al niet zwijgen of stilzitten. Ik wilde altijd het hoge woord voeren en als eerste klaar zijn met oefeningen. Het moest vooruitgaan, ik had weinig geduld – nog altijd, eigenlijk. De meeste leraren vonden mij een ambetanterik, maar wel één met een goed hart.

»Tijdens schoolvakanties stuurde mijn moeder me op kamp, naar papa. Hij runde een vakantiecentrum in Nieuwpoort, waar veel kinderen uit de jeugdzorg naartoe kwamen. Sinds mijn 17de werk ik er als monitor. Die kampen hebben me gevormd tot wie ik ben. Op school zat ik tussen de welgestelde jongeren, in de zomer tussen de ‘sociale gevallen’.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: