Elbow: 'Zelfs Picasso heeft dingen voor de poen gedaan, maar nu wilden we echt voor de kunst gaan'

, door (vvp)

27

De barcultuur zit er diep ingebakken bij Elbow. Elke keer als de gentlemen een plaat hebben afgewerkt, beginnen ze een ritueel dat ze ‘getting chuffed’ noemen: elk afzonderlijk zetten ze de plaat op, ze zuipen zich lazarus en bestoken elkaar via sms met complimentjes.

HUMO Wat heeft die traditie jullie geleerd over ‘Giants of All Sizes’?

Guy Garvey «Dat we er allemaal onwezenlijk trots op zijn. De laatste passionele discussie ging tussen Mark (Potter, gitarist, red.) en mezelf: we hadden allebei een tracklist opgesteld. Identiek dezelfde, op één nummer na (lacht).»

Pete Turner «Zeer vervelend voor Craig (Potter, toetsenist, red.) en mij, want we houden van jullie allebei. We wilden niemand teleurstellen. En jullie bléven maar zeuren.»

Garvey «Toen we de mastertape maakten, bereikte de discussie een kookpunt: hij probeerde één van mijn argumenten tegen mij te gebruiken, alsof het een kruisverhoor was. Ik maakte me groot: ‘Dat is niet alleen onproductief, Mark, het is onvolwassen!’ Waarop ik de kamer uit beende om een sigaret te roken. Vijf minuten later kwam ik terug: ‘Jou onvolwassen noemen en vervolgens de kamer uit lopen was misschien óók niet de oplossing.’ (hilariteit)»

HUMO Wie heeft de discussie gewonnen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: