Guga Baúl: 'Ik dacht al vrij snel dat de mensen me alleen interessant vonden als ik een mop vertelde'

, door (fvd)

24

In de zestien nieuwe, zelf geschreven tracks van ‘Ongehoord’ imiteert Guga Baúl (echte naam: Laurent Bailleul) de zangstem, huisstijl en tics van zestien verschillende Nederlandstalige zangers.

HUMO Een paar maanden geleden belde ik je partner Tine Embrechts naar aanleiding van ‘Goed verlof’. Zij verzuchtte toen dat ze jou én de kinderen al maanden amper had gezien door het hectische opnameschema. Maar jij hebt wél de tijd gevonden om een plaat op te nemen?

Guga Baúl (zucht) «Het is nochtans moeilijk om orde in de chaos te vinden. We hebben thuis vier kinderen rondlopen, én we hebben gekozen voor een vluchtige, onzekere, zeer ongestructureerde job. Dat is heel leuk, maar het vreet ook aan me. Af en toe heb ik een dag waarop ik denk: oké, ik heb alles onder controle. En de volgende dag – brrooeesj! – ontploft mijn hoofd weer.

»Maar om op je vraag te antwoorden: het instrumentale gedeelte van de plaat is al bijna een jaar geleden opgenomen. En voor de zangsessies hebben we onze tijd genomen, met veel pauzes. Af en toe ging ik langs in de paddenstoel van Jean Blaute, die ‘Ongehoord’ heeft geproducet, en...»

HUMO De paddenstoel?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: