Humo sprak de hoofdrolspelers van 'Sex Education': 'Mijn borsten komen dit keer niet in beeld, maar iedereen weet toch al hoe ze eruitzien'

, door (elv)

32

In ‘Sex Education’ zet Otis Milburn, de knullige en onervaren zoon van twee sekstherapeuten, samen met medestudente Maeve Wiley en zijn beste vriend Eric een handel op in seks- en relatieadvies. In ruil voor een zakcent biedt de tiener een luisterend oor en probeert hij de onzekerheden van zijn leeftijdsgenoten de kop in te drukken. Otis kampt zélf met problemen, maar dankzij het jarenlange luistervinken tijdens de therapiesessies van zijn moeder Jean ontpopt hij zich tot de seksgoeroe van de Moordale Secondary School.

Otis maakt niet alleen de andere scholieren wegwijs in de woelige wereld van seks, ‘Sex Education’ is ook een uitstekende les seksuele opvoeding voor de kijker. Zelden durfde een entertainmentprogramma met humor, respect en – euh – diepgang thema’s als erectieproblemen, vaginisme, maagdelijkheid en slutshaming uit de taboesfeer te halen. Het resultaat: overal ter wereld stond de serie in de top 10 van meest bekeken Netflixprogramma’s van 2019 – in België op plaats vier – en de jonge hoofdrolspelers werden op slag beroemd. In Londen spreken we met vier van hen: Emma Mackey en Aimee Lee Wood, die Maeve Wiley en Aimee Gibbs spelen, en Asa Butterfield en Ncuti Gatwa, alias Otis Milburn en zijn beste vriend Eric Effiong.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: