Renild en Vital, de ouders van Hans Vanaken (Club Brugge): 'Wij voelen ons niet beter omdat we toevallig een goeie voetballer in huis hebben'

© Koen Bauters

, door (jha)

16
vtm| Bekijk programma-info »

Er komt wat overredingskracht bij kijken vooraleer moeder Renild mee op de foto wil. ‘Ik word niet graag herkend.’ Eerder had vader Vital al weifelend op de interviewaanvraag gereageerd: ‘Het is voor de Gouden Schoen, zeker?’

VITAL VANAKEN «Stel dat hij ’m niet wint en wij staan in Humo: dat komt niet goed uit, hè?»

RENILD JANS «Wij zijn nuchtere mensen. Ons zul je nooit van de daken horen schreeuwen: ‘Hij gaat de Gouden Schoen winnen!’ Ik kan me de commentaren op sociale media zo inbeelden als hij ernaast grijpt.

»Als moeder vind ik dat hij hem verdient, maar daarom krijgt hij hem nog niet, hè.»

HUMO Neemt de spanning toe?

JANS «Ja. Overal waar we komen, is er wel iemand die erover begint: ‘Hij zal toch wel winnen, zeker?’ Het is onmogelijk om er níét aan te denken.»

VANAKEN «Het zou belachelijk zijn om te zeggen dat het ons niets doet. Hans wordt tot de grote favoriet gebombardeerd, maar ik loop al lang genoeg mee in het wereldje om te weten dat het dan ook dik kan tegenvallen. Kijk naar Lorenzo Staelens. Torenhoog favoriet in 1994, maar uiteindelijk pas achtste en boos uit de zaal gelopen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: