'So You Think You Can Dance': Meysam Noori

, door (svb)

Deel
23549_meysam-noori-1000.jpg

Dansen is voor hem geen kunstje, dat zie je zo, hij wil er iets in kwijt: verhalen, gevoelens, een surplus aan energie. Twee afleveringen geleden kregen we een flard van zijn levensverhaal mee, iets wat misschien wel iets vertelde over het vuur in zijn lenden: 'Mijn vader en mijn broer zijn in Afghanistan vermoord toen ik acht was.'

Enkele quotes van Meysam Noori

  • «Dansen is álles voor mij. Eten, drinken, lopen, slapen, denken - heel mijn leven draait rond dansen. Als ik muziek hoor en ik doe mijn ogen dicht, dan zie ik dans: een salto, een sprong, een gestrekt been... En dan begin ik ook te bewegen, maakt niet uit waar ik ben - desnoods aan de bushalte.»

  • «Op mijn achtste zijn mijn vader en mijn oudere broer in Afghanistan vermoord door de Taliban. Met mijn moeder zijn we toen naar Nederland gekomen: ik, mijn broertje en mijn zusje. Een gezin zonder man. Die man, dat moest ik worden. Ik weet nog goed, het was de eerste dag in ons nieuwe huis in Amsterdam. Mijn zusje zei: 'Ik heb honger.' We gingen naar buiten, de deur uit naar rechts. Tweehonderd meter verder zagen we een Turkse winkel. Daar hebben we eieren gekocht. Toen we de winkel uit liepen, zei mijn moeder: 'Ik weet niet meer waar ons huis is.' Mijn moeder in paniek, mijn zusje begon te huilen. Maar ik wist het wél. En toen heb ik beslist, daar, voor die Turkse winkel: 'Vanaf nu moet ik de man zijn.' 'Volg me,' zei ik. Ik liep voorop, en samen zijn we naar huis gegaan. En ik ben voorop blijven lopen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: