Seppe Smits (20), wereldkampioen snowboarden

, door (ssl)

167

'Als mijn knieën kapot zijn, zal ik tenminste gelééfd hebben'

Als u niet in het snowboardwereldje zit, zal de naam Seppe Smits u niet bijster veel zeggen, maar daar komt ongetwijfeld verandering in. De jongeman werd vorige winter in Spanje wereldkampioen in de slopestyle-discipline, en hij pakte ook zilver op de big air, een soort schansspringen voor coole kerels. Volgende grote afspraak: het WK in Canada in 2013, en daarna: de Olympische Spelen in Sotsji in 2014. Smits heeft nu al zijn zinnen gezet op een olympische medaille: ‘Dat zou supercool zijn. En als het een beetje meezit, moet het snowboarden tegen dan echt een publiekssport geworden zijn.’

HUMO Aan het spektakel zal het niet liggen. Die wedstrijden lijken wel rockconcerten: een lichtshow, luide muziek, een uitzinnige menigte.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan