Reality-tv: Gaëlle Six van 'Mijn restaurant!' dagvaardt VMMa en Kanakna

, door (ps) en (ja)

17
gaelle

Ze acht hen verantwoordelijk voor het faillissement van haar restaurant, en ze noemt het contract voor het programma onwettelijk. Niets is wat het lijkt in reality.

Enkele quotes

  • Peter Crutelle (advocaat van Gaëlle Six). «Ik kan nog niet alle details vrijgeven, maar de stad heeft meerdere bouwinbreuken vastgesteld. Die moesten zo snel mogelijk geregulariseerd worden. Alleen: in hun deelnemingsovereenkomst hadden Gaëlle en Claudio beloofd dat ze niks zouden ondernemen buiten de architecten en aannemers van Kanakna en vtm om. Die moesten de verbouwingswerken uitvoeren. Dat hebben ze ook gedaan, maar het was oplapwerk, louter camouflage van de problemen. Enkele weken en maanden later doken dezelfde problemen wéér op.

    »Eén voorbeeld: de brandveiligheid was niet verzekerd. Er was geen afzuiginstallatie in het gebouw. Wat deden vtm en Kanakna? Ze lieten op enkele strategische plekken kapjes aanbrengen om de indruk te wekken dat er wél een afzuiginstallatie was. Begrijpt u? En zo sleepten Gaëlle en Claudio zich van conflict naar conflict met de stad.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: