Christoph Daum, trainer van Club Brugge

, door (svb)

2
daum
  • Daum «Als trainer begeleid je jonge spelers niet alleen in hun carrière, je leert ze ook hoe ze het heft in handen moeten nemen, je leert ze verantwoordelijkheid dragen, je leert ze hun grenzen kennen. Je coacht ze eigenlijk op hun levensweg - dat gaat véél verder dan voetbal. En dan ontstaat er vaak een band die je als een vorm van liefde zou kunnen omschrijven.

    »Emerson, Matthias Sammer, Michael Ballack, Jorginho, Zé Roberto: allemaal spelers met wie ik zo'n relatie heb opgebouwd. En die relatie overstijgt de successen die we hebben behaald. Ik had het zelfs met oudere voetballers als Jürgen Kohler en Morten Olsen

  • Daum «Als een superstar zich gedraagt alsof hij zomaar zijn zin kan doen, alsof hij geen enkele verplichting heeft tegenover de club en zijn collega's, als hij denkt dat hij beter is dan iedereen, dan krijg je hem het vlugst met zijn voeten op de grond als hij naakt en onbeschermd voor je staat. Dan wordt het hem veel sneller duidelijk dat hij ook maar een gewoon mens is.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: