De nieuwe geluidsnormen van minister Schauvliege

, door (jub)

917
schauvliege

Dat het om zeep is, dat hij zijn hobby niet meer zal kunnen uitoefenen, dat hele muziekgenres met uitsterven bedreigd zijn. Aanleiding van zijn paniek en apocalyptische wanhoop is de nieuwe regelgeving van Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege,die op 1 januari 2013 van kracht wordt. Vlaanderen heeft vanaf dan een geluidsnorm, en wel een bindende en afdwingbare.

Samengevat komt het hierop neer: in cafés zal een artiest niet meer boven de vijfentachtig decibels mogen gaan, op fuiven en in clubs zijn er dat vijfennegentig, op festivals en in grotere zalen honderd. Hoe hoger het decibelniveau, hoe meer bijkomende maatregelen. 

Enkele quotes

  • Cédric Maes « Onze zanger bij The Sore Losers, Jan Straetemans, is vorige week in Hasselt naar een infosessie geweest over de geluidsnormen. Ze lieten slides zien, en op één daarvan stond letterlijk, Jan heeft het mij laten zien: ‘Pas de keuze van muziekgenre aan aan de zaal.’ Verschrikkelijk toch! Weet je wat dat betekent: dat er genres gaan verdwijnen! Het is naar de kloten.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: