De Wonderjaren - Bruno Tobback

, door (dvda)

10
bruno

Maar ze kunnen tegelijk wel profijt halen uit de ervaring en de connecties van hun papa- of mamalief - zeker als ze het in dezelfde branche willen waarmaken. Daar kan SP.A-voorzitter Bruno Tobback (42), oudste telg van vader Louis, over meespreken: 'Ik heb als kind vaak brieven van de SP gevouwen en folders in brievenbussen gestoken. Wat daar allemaal in stond wist ik niet, maar ik vond het normaal dat ik mijn ouders en hun kennissen af en toe hielp.' De Wonderjaren!

HUMO Je werd geboren in het gezegende jaar 1969: Woodstock! Man op de maan! In bed met John en Yoko! Dan leken de jaren zeventig waarin je opgroeide toch kleurlozer.

Bruno Tobback «Dat viel best mee, hoor: ik herinner me vooral een onbezorgde tijd bij mijn grootouders. We woonden wel in Leuven, maar omdat mijn ouders allebei hard werkten, brachten mijn drie jaar jongere broer en ik veel meer tijd door bij de ouders van mijn moeder, in Kessel-Lo. We gingen daar ook naar de kleuterschool en lagere school. Mijn moeder bracht ons ’s morgens naar school, en ’s avonds kwam ze ons ophalen bij mijn grootouders, bij wie we ’s middags en ’s avonds aten. In het weekend gingen mijn broer en ik vaak naar mijn andere grootouders, die een stuk ouder waren en in het centrum van Leuven woonden, omdat mijn ouders dan dikwijls naar politieke bals en andere bijeenkomsten moesten.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: