Michelle Pfeiffer: 'Dark Shadows'

, door (es)

3
pf

Wanneer ik haar even later de hand schud, kan ik alleen maar ‘Gelukkige verjaardag, Michelle’ stamelen. ‘Dankjewel,’ lacht ze, en ze geeft me – gedenkwaardig moment! – een voorzichtige knuffel.

Onderwerp van gesprek is ‘Dark Shadows’, de nieuwe, op een oude televisieserie gebaseerde horrorkomedie van Tim Burton. Johnny Depp vertolkt Barnabas Collins, een vampier uit de achttiende eeuw die wakker wordt in de vroege jaren zeventig, het era van de disco en de puntkragen, en Pfeiffer speelt de matriarch van zijn nazaten.

Jawel: Pfeiffer, de frêle jonge godin uit ‘The Fabulous Baker Boys’ en ‘Dangerous Liaisons’, heeft intussen de leeftijd bereikt waarop ze een matriarch kan spelen. Ze ziet er niettemin nog steeds geweldig uit: haar jukbeenderen, de sensuele welving van haar lippen en de mysterieuze structuur van haar aangezicht kunnen alleen maar worden beschreven in lyrische termen, en zelfs de talloze kraaienpootjes rond haar mondhoeken en oogappels lijken in haar huid gebeiteld met de fijne beitel van de grote beeldhouwer Rodin.

HUMO In de persmap staat dat u zó graag in ‘Dark Shadows’ wilde meespelen dat u zelf naar de telefoon hebt gegrepen en Tim Burton hebt opgebeld.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: