Humo blokt mee:
13 nuttige studeertips voor onfeilbare studenten

, door (vvp)

1017

1. Check welke vakken je volgt en ga daarvan de cursussen kopen. Leg die vervolgens ongeopend in een hoekje en vraag de beste student van de klas om de lesnotities: de kans zit er dik in dat je met die informatie minstens aan een 12 geraakt. 

2. Help altijd je medestudenten. Zij zitten in dezelfde rotsituatie als jezelf en kunnen jouw hulp misschien wel goed gebruiken. Je mag zeker niet discrimineren, of vooroordelen koesteren, op basis van ras, religie of aanwezigheid in de les.

3. Dat gezegd zijnde: studeer je rechten, stop dan snel met lezen, want jullie soort geldbeluste, polodragende fils à papa moeten we hier niet.

4. Studeer je een richting als taal- en letterkunde, communicatiewetenschappen of filosofie: dit is de ideale kans om al die achterstallige seizoenen van ‘House of Cards’, ‘The Walking Dead’ en ‘Game of Thrones’ in te halen. Vergeet niet: na elke vijf uur tv kijken neem je best vijf minuutjes pauze.

5. Men zegt altijd dat spieken niet loont, maar dat is niet waar: als je ermee wegraakt, krijg je uitstekende cijfers zonder moeite te doen. Een goeie truc is om één blad vol te typen in een klein lettertype, en dat ongezien tussen je kladpapieren te smokkelen. Probeer ook eens onzichtbare inkt.

6.  Cocaïne is de beste drug om op te studeren, want hij geeft je enorm veel energie. Blijf zeker weg van heroïne, want daar word je lam van en ‘t is bovendien erg duur; probeer in de plaats ketamine, crack of lijm – dat laatste werkt prima en is supergoedkoop.

7. Voorzie op de achtergrond zo veel mogelijk ontspanning. Blijf online op Facebook, en zet radio en tv aan. Zo kan je altijd even iets anders doen, en voor een sterk karakter is er toch weinig gevaar dat je je pauzes langer rekt dan strikt noodzakelijk.

8. Woensdag komt ‘Star Wars: The Force Awakens’ in de cinema, dus ga snel kijken. Er is namelijk veel om te doen en je wil niet achterblijven als erover wordt gesproken; het ziet er ook gewoon een supertoffe film uit.

9. Als er een vraag wordt gesteld, probeer dan altijd om het juiste antwoord te geven, tenzij je een fout antwoord kan bedenken dat in de context heel grappig is. 

10. Let op dat je niet radicaliseert terwijl je examens zit af te leggen; dat komt slecht over bij de professoren én je medeleerlingen.

11. Aan al wie in Gent studeert: vergeet zeker niet om je naaktselfies ook op te sturen naar redactie@humo.be. Om inkijk te krijgen in de leefwereld van de student is het voor ons namelijk heel handig om zulke beelden te hebben voor in het archief. Het is zeker niet voor op onze persoonlijke laptop.

12. Wat ons eraan doet denken: als je penis paars is, stop je best met masturberen.

13.  Maar belangrijkst van al: je moet in jezelf geloven. Omdat je zo de beste resultaten boekt, omdat mentaliteit evenveel waard is als intelligentie, en ook omdat de rest van de wereld je als profiterende, zuipende, in het rond vogelende student toch niet serieus neemt.

Veel studeerplezier!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: