Assita Kanko Beeld Joris Casaer
Assita KankoBeeld Joris Casaer

humor

‘Blind Gekocht’ had nog geluk: deze immoprogramma’s haalden de televisie nét niet

Snel, een reddingsboei! Zeldzaam is de televisiekijker die niét hopeloos verzuipt in de zondvloed aan immoprogramma’s die dezer dagen de huiskamer binnenstroomt langs de buis. Maar: het kon nog altijd erger. Humo legde zijn oor te luisteren in de wandelgangen van de Vlaamse zenders, en kon zo nog enkele programma-ideeën noteren die gelukkig nog vòòr uitzending al onder een ondoordringbare betonlaag werden begraven. Want zelfs voor vastgoedprogramma’s geldt: er zijn grenzen.

Redactie

Huis gemold

Nooit verschenen vastgoedprogramma waarin Gilles de Coster één gelukkig koppel zou helpen met de verbouwing van hun huis. Wat de kandidaten echter niet weten: onder de meewerkende ploeg bouwvakkers zit één verrader, die de werkzaamheden door middel van sabotage probeert te hinderen. Aan de kandidaten om te vinden wie! Is het stukadoor Nikodem? Loodgieter Mo? Elektricien Markus? Het programmaconcept werd door de zender spannend genoeg bevonden voor een proefaflevering, maar die werd al halfweg stilgelegd na een verrassingsbezoek van de bouwinspectie. Die liet de werf, en alle omliggende straten, ogenblikkelijk ontruimen toen bleek dat de saboteur al aan de slag was gegaan met de gasleiding.

Huis betaald

Een programmavoorstel gedaan door Sihame el Kaouakibi, nog voor de heisa rond haar persoon. In het programma, dat ze zelf zou presenteren, zouden kandidaten tegen de klok een totaalrenovatie van verloederde panden in het Antwerpse proberen af te werken. De deelnemer die per aflevering de meeste verbouwpremies kon losweken bij de overheid, was immuun voor uitschakeling. Na enkele proefafleveringen geschrapt zodra bleek dat El Kaouakibi gewoon elke keer de kandidaat met de duurste keuken tot winnaar uitriep.

Transferjagers

Een immoprogramma dat qua opzet een beetje deed denken aan ‘Huizenjagers’, maar met een lichtjes andere insteek. Net zoals in het origineel zouden drie vastgoedmakelaars zoekende deelnemers proberen te koppelen aan de woonst van hun dromen, maar de winnaar werd anders bepaald: de winnaar werd niet de makelaar die zijn klanten het beste bediend had, maar die die tijdens de aflevering als eerste overgekocht werd door VTM om daar mee te werken een gelijkaardig programma. Raakte nooit uit de brainstormfase, in de eerste plaats omdat VTM tijdens de brainstorm al de helft van de redactie weggekocht had bij Play4.

In-geborgen

Een zeldzaam programma met Ingeborg dat eens niét het scherm gehaald heeft. In dit vastgoedmagazine zou Ingeborg de kijker interieurtips cadeau doen, vaak iets met zwevende kasten en heel veel verlichting, en zou ze ook regelmatig een lans breken voor de installatie van zogeheten chakramen: een venster van oosterse makelij dat voor maximaal effect best altijd open staat. Met de stijgende energieprijzen na de oorlog in Oekraïne werd dat laatste als niet financieel haalbaar gezien voor veel gezinnen, dus werd het programma al geschrapt tijdens de planningsfase - duidelijk zonder veel gevolgen voor Ingeborg, die met ‘Million Dollar Island’ geen enkele moeite had om onderdak te vinden bij een ander kansloos programma.

Immo Kanko

Zes deelnemende koppels renoveren elk een andere ruimte van hetzelfde huis met één addertje onder het gras: elke aflevering wordt een ander stel kandidaten gehinderd door Assita Kanko, die de koppels tussen het renoveren door voortdurend lastigvalt met klusjes als ‘doe mijn boodschappen’ of ‘babysit op mijn kind’. Het paar dat daardoor het verste achterop raakt met hun verbouwing en de vooropgestelde opleverdatum niet haalt, valt af. Een onderzoek door het Europees Parlement stak helaas een stokje voor ‘Immo Kanko’, waardoor de toekomst van het programma nu erg onzeker is.

Chez Bouchez

Een programma dat bedoeld was als deel van het Vlaamse charmeoffensief van Georges-Louis Bouchez, maar dat nog minder succesvol was dan ‘Special Forces’, want zelfs nooit het scherm haalde. In ‘Chez Bouchez’ zou Bouchez kandidaat-kopers met een specifiek eisenpakket rondleiden in een selectie van mogelijke woningen. De opnames werden echter bemoeilijkt toen bleek dat Bouchez al bij het eerste pand de trap niet opraakte, en bij het tweede huis zelfs ondersteund moest worden door de kandidaten. Nog voor het derde huis stapte Bouchez zelf uit het programma, waarop het concept geschrapt werd.

Casa de nada

Een idee van de openbare omroep, bedoeld als het pensioenplan van Roberto Martinez na zijn luisterrijke carrière bij de Rode Duivels. Deelnemende koppels die van plan waren om hun huis te verbouwen, zouden daarbij bezoek krijgen van Martinez, die hen vervolgens zou proberen in te prenten dat er niets mis was met hun huidige opstelling, dat ze vooral geen te ondoordachte wissels moeten maken, en dat op zeker spelen eigenlijk àltijd gewonnen is. Dat er aan het einde dus vrijwel geen enkele verbouwing uitgevoerd zou zijn, was bovendien mooi uitgekomen voor een openbare omroep die op de kleintjes moet letten. Een lucratieve aanbieding uit Portugal zorgde er helaas voor dat ‘Casa de nada’ nog voor opname zonder schermgezicht kwam te zitten.

Lees ook:

Ken Creemers en Kelly Claessens: ‘Ik heb een eigen interieurwinkel, maar daar kan ik voor ‘Blind gekocht’ niet gaan shoppen’

Makelaar Stéphanie Cambier in ‘Miljoenenhuizen’: ‘Er passeert al eens een ster in ons kantoor’

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234