FC De Kampioenen buitenspel gezet Beeld VRT
FC De Kampioenen buitenspel gezetBeeld VRT

FC De Kampioenen terug op tv

Deze gecancelde ‘FC De Kampioenen’-afleveringen keren terug op tv: ‘Die keer dat Marcske de Holocaust ontkende in ruil voor een chocomelk’

Bijna twintig afleveringen van ‘FC De Kampioenen’ zijn een tijdje door de VRT uit het zendschema gehaald omdat die niet meer strookten met de huidige tijdgeest. Maar het Vlaams bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus verschijnt de volledige reeks weer op VRT MAX, maar met een disclaimer bij de voordien gecancelde afleveringen. Humo kan het e-mailverkeer van de VRT inkijken waarin beslist werd welke avonturen van de Kampioenen in het verdomhoekje belanden.

Tom Raes

Van: zedencommissie@vrt.be

Aan: frederik.delaplace@vrt.be

Onderwerp: FC De Kampioenen

Excellentie,

Hierbij het resultaat van onze doorlichting van ‘FC De Kampioenen’. Wij adviseren volgende afleveringen onmiddellijk uit roulatie te halen.

- Die keer dat Fernand in zijn antiekhandel een buste van Leopold II aanprees met de woorden ‘Hij heeft daar ook veel goeie dingen gedaan, hè’.

- Ook de daaropvolgende aflevering dient geschrapt, waarin Fernand ‘de tand van Lumumba’ probeert te verkopen.

- De aflevering waarin Xavier op vredesmissie gaat naar Somalië en enkele plaatselijke kinderen boven een kampvuur laat bungelen.

- Die waarin Pico voorbijgangers aanvalt op het Leuvense Ladeuzeplein.

- Die keer dat Marcske in ruil voor een chocomelk de Holocaust ontkende.

- De aflevering waarin de spelersvrouwen het idee krijgen om een vrouwenploeg op te richten, maar Boma daar samen met Eddy Demarez een stokje voor steekt.

- Die keer ook dat Boma het plan opvatte om naast zijn vleesverwerkend bedrijf een steenkoolcentrale te openen.

- De aflevering waarin Xavier een wapendepot plundert en zich met een stel raketwerpers verschanst in het Nationaal Park Hoge Kempen.

- Eerder werd de aflevering waarin Xavier zich uitdost als karikaturale homoseksueel nog door de vingers gezien, maar daar komen we bij dezen op terug. Alsook dringen we aan op de schrapping van alle resterende afleveringen van dat seizoen, waarin de spelers Xavier blijven dwingen om de vrouwentoiletten te gebruiken.

- De episode waarin een beschonken Boma zich in De Pussycat laat ontvallen: ‘Zonder plastiekske of dendeze voelt nikske

- Die keer dat de ploeg op uitstap ging naar Pukkelpop en zich op de wei overgaf aan ongepaste gezangen over Congo.

- De episode waarin een wraakzuchtige DDT het plan beraamt om met de hulp van een machtige Amerikaanse industrieel het voetbalveld te verontreinigen.

- Die aflevering waarin het personage van Niels Destadsbader bij De Kampioenen weggekocht wordt door een rivaliserende ploeg voor 400.000 euro.

- De keer dat Guy Van Sande bij De Kampioenen kwam solliciteren als jeugdtrainer en aandrong op de oprichting van een miniemenploeg.

- Betreft het vorige: zie ook de aflevering waarin Walter Capiau Billie op de mond komt kussen.

- De aflevering waarin Karl Vannieuwkerke een figurantenrol speelt als rijke West-Vlaamse ondernemer die De Kampioenen probeert op te lichten met een eigen kledinglijn.

- De keer toen Pol na een toevallige ontmoeting met een oude vriend (gastrol van Jef Geeraerts) smakelijk lachend herinneringen ophaalde aan zijn vele aangebrande avontuurtjes in Ouagadougou.

- De twintig minuten lange, en achteraf beschouwd door niets uitgelokte, toespraak van Boma in het café waarom de Berlijnse Muur toch ook veel voordelen had.

- De allereerste aflevering met Pol, waarin die pas bij de De Kampioenen mag spelen nadat hij eerst in een put met ijskoud water gaat zitten en een liter visolie opgedronken heeft.

- En tot slot: de dertiende episode van het vierde seizoen, waarin Oscar nog voor zijn 65ste met pensioen gaat.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234