null Beeld Photo News
Beeld Photo News

'The Windsors'Royale vecht- en scheldpartijen

‘Drop Meghan op een feestje en het is al snel dikke ambras’

Een etentje of een zondags fietstochtje met een paar Britse royals is niet voor iedereen weggelegd. Nochtans is daar veel vraag naar. Gelukkig zijn er mensen zoals Inge en Jeroen uit Lanaken. Voor een haalbare prijs maken zij die dromen waar, want ze verdienen in het weekend bij als Harry & Meghan-imitatoren. En met succes.

Hugo Matthijsen

JEROEN «Nu ligt het een beetje stil met die corona, maar in normale tijden hebben wij elke week wel een paar opdrachten. Dat kan een opening van een winkel zijn, een vernissage of een jubileum, voor ons maakt dat niet uit. Harry en Meghan zijn graag gezien en overal welkom.»

HUMO Jullie lijken wel niet echt op Harry en Meghan.

INGE «Gelukkig maar, want lookalikes, dat is zó nineties. Ik vind lookalikes een vorm van bedrog, daar doen wij niet aan mee.»

JEROEN «Bovendien vinden de mensen het fijn om zélf iets van Harry en Meghan in ons te ontdekken. Dat kan een bepaalde manier van lopen zijn, of een blik, of gewoon helemaal niks.»

INGE «En voor dat laatste geval hebben wij een grapje klaar: Harry en Meghan zijn gewoon twee niksnutten, en dat ‘niks’ is precies wat jullie hebben herkend, zeg ik dan! Goed, hè?»

HUMO Zijn jullie klanten dan nooit teleurgesteld als ze jullie zien?

INGE «Dat gebeurt, ja. Maar dan zeg ik: wees maar blij dat wij de echte Harry en Meghan niet zijn. Want die Harry, dat is gene gewone! Voor ge het weet, krijgt ge van de échte Harry stevig op uw bakkes.»

JEROEN «De mensen vergeten snel, maar prins Harry is meermaals betrapt bij vechtpartijen in cafés. Hij is weleens in een naziuniform gesignaleerd op een feestje. En die zatlap rookte de ene joint na de andere, en daarom heeft de Queen hem als soldaat naar Afghanistan gestuurd. Hij was de enige buitenlander waar de taliban echt bang voor waren. Ge moet dus niet vragen!»

INGE «En over Meghan Markle valt ook wel wat te zeggen. Parachuteer die in een gezelschap en het is binnen de tien minuten dikke ambras! De rest van de koninklijke familie is bang van haar, om te beginnen haar eigen man. Want als die Meghan een woedeaanval krijgt, dat wilt ge niet meemaken. Maar soms vragen de mensen ernaar, en dan ga ik daar graag op in, want de klant is koning.»

HUMO Hoe gaat dat, zo’n woedeaanval?

JEROEN «Net voor corona moesten we naar een huwelijksplechtigheid. Een nonkel van de bruid had ons 200 euro extra beloofd als Meghan een woedeaanval zou krijgen. Die mensen hebben waar voor hun geld gekregen, want Inge ging flink tekeer.»

INGE «Ja, ik kwam daar binnen en zei tegen de bruidegom: ha, Davy, gij durft nogal! Eerst dumpt ge mij zonder een woord voor die mollige trien hier, en een halfjaar later huurt ge mij in om hier een acte de présence te geven. Denkt gij dat ik geen eergevoel heb, of wat? En gij, vet varken in uw foeilelijk trouwkleed, gij moet daar niet zo staan grijnzen. Want ik denk dat ge niet weet met wat voor karakterloze slappeling ge gaat trouwen!»

JEROEN «En die bruid begon te krijsen van: ‘Wat? Hebt gij iets gehad met Megan Markle?’ En die bruidegom riep van: ‘Nee, want dat is niet de echte Megan Markle.’ Dat had hij beter niet gezegd, want daarmee gaf hij impliciet toe hij iets gehad had met een valse Meghan Markle. Dat alarmeerde mij natuurlijk. Ik zei: ‘Inge, hebt gij geflikflooid met die loser die hier op trouwen staat?’»

INGE «En ik natuurlijk meteen van: ‘Hoe durft gij mij Inge te noemen, Harry?’ Want ja, ik moest in mijn rol blijven.»

JEROEN «En ik bleef ook in mijn rol. Daarom heb ik Inge aan haar haren het gemeentehuis uit gesleurd, want ik denk dat Harry dat ook zou hebben gedaan. Enfin, dat probeerde ik toch.»

INGE «Ja, dat lukte niet, hij stond daar wat schaapachtig met mijn extensions in zijn poten. En ondertussen was die bruid aan ’t bleiten natuurlijk, en die twee families maar roepen tegen elkaar. Dat huwelijk is dus niet doorgegaan. Maar die nonkel heeft wel waar voor zijn geld gekregen. En daar doen we het voor, hè, om de mensen blij te maken.»

THE WINDSORS: INSIDE THE ROYAL FAMILY Canvas, dinsdag 17 november, 23.15

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234