null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

sportbinnenkopper

‘Het onrecht moet stoppen!’ en ‘Conor McGregor versus Kim Clijsters: 3 -2'

Elke maandag op Humo.be: ‘Binnenkopper’, het enige wat u moet onthouden van de voorbije sportweek.

Frederik De Brandt

‘Het onrecht moet stoppen! We gaan vechten tegen de unfaire manier waarop we behandeld worden!’ De wereld staat in brand, de gemoederen lopen vol en de straten ook. Maar het ‘onrecht’ waar Waasland-Beveren van wakker ligt, is dat het — ondanks zijn laatste plaats in de competitie — volgend seizoen moet zakken naar 1B. Dat is bijna zo onrechtvaardig als een bestelde keuken die niet geleverd wordt, en dus heeft Waasland-Beveren een zaak geopend tegen de Pro League bij de Belgische Mededingingsautoriteit. En daarnaast dient de rode lantaarn ook een klacht in tegen Moeskroen bij de burgerrechtbank, en overweegt het een klacht tegen Westerlo. Die twee zaken zijn natuurlijk niet te verwarren met de procedure die Beerschot heeft geopend bij het BAS tegen de Pro League. Noch met de klacht die zestien amateurclubs bij het BAS hebben ingediend tegen de Voetbalbond. Of met de klacht van Virton tegen de Pro League. Of met die van Antwerp tegen de Voetbalbond *** Oké, de horeca heeft het moeilijk, maar voor de advocatuur zijn het wél gouden tijden *** Weldoener van de week: Michael Jordan. De NBA-legende heeft 100 miljoen dollar geschonken aan de goeie zaak. Nee, niet het behoud van Waasland-Beveren in 1A. Wél aan organisaties die opkomen voor meer gelijkheid in de VS. ‘Tot het ingebakken racisme dat onze instellingen doet falen is uitgeroeid, blijven we vastbesloten de levens van de zwarte mensen te verbeteren’ *** Die andere legendarische Michael, en dan hebben we het uiteraard over Michael Verschueren, had een iets mindere week. Tijdens de raad van bestuur die Wouter Vandenhaute moest bekrachtigen als voorzitter van Anderlecht, werd Verschueren ontheven van z’n managementfunctie als CFO Sports en gedegradeerd tot bestuurder. ‘Maar geen paniek,’ zegt CEO Karel Van Eetvelt, ‘Michael pakt het sportief op’ *** Sportief reageren is dus nog het enige sportieve waarmee Verschueren zich bij paars-wit mag bezighouden.

Deze week in Humo: Johan Bruyneel! De ex-ploegleider van Lance Armstrong haalt stevig uit. Het zou onrechtvaardig om één van de betere quotes niet te delen, en omdat we geen klacht van Waasland-Beveren aan ons been willen, zullen we dat maar gewoon doen. ‘Lance en ik zitten op dezelfde golflengte. Mannen als Jonathan Vaughters, Tyler Hamilton en ook George Hincapie zijn mietjes, dat zijn geen mannen met ballen. En van dat soort jankers moet ik niet veel weten: ik kan daar gewoon niet tegen’ *** Lance Armstrong liet ook van zich horen afgelopen week. In de ESPN-documentaire ‘Lance’ rekent hij af met zijn verleden. En met Floyd Landis. ‘Things could be worse. Ik zou Floyd Landis kunnen zijn en elke dag wakker worden als a piece of shit’ *** Ja, maar wel met twee ballen.

Het is (weer) gebeurd. Conor McGregor heeft andermaal zijn afscheid aangekondigd. En dus is het vanaf nu wachten tot hij zijn comeback aankondigt. Voorlopig staat de stand der comebacks op drie voor McGregor versus twee voor Kim Clijsters *** Goed nieuws voor valse lieden: de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er wereldwijd tot een derde minder dopingcontroles worden uitgevoerd dan anders. Dopingjager Peter Van Eenoo trekt aan de alarmbel: ‘We zitten nu op 200.000 tests in plaats van 300.000. En ik vrees dat we de komende jaren op dat lage niveau gaan blijven’ *** Nee Lance, waag het niet je derde comeback aan te kondigen! *** Tenzij ook wij gedegradeerd worden tot een bestuursfunctie: tot volgende week, voor een nieuwe Binnenkopper!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234