null Beeld VRT
Beeld VRT

Video

‘In De Gloria’ staat integraal op VRT NU: bekijk deze zes legendarische fragmenten

Soms wordt met uw belastinggeld ook nuttige zaken verricht, zoals de VRT die beslist heeft om de twee seizoenen van ‘In De Gloria’ op VRT NU te zetten. Bij wijze van opwarmer hebben we een lijstje gemaakt van zes onvergetelijke sketches. Het leven van een Humo-redacteur kan soms zwaar zijn.

Dood, dood, drie keer dood

Ex-crimineel Guy Callens is uitgenodigd bij de voorzitter van de Kristelijke Werknemersbeweging en zijn eega om hen te tonen hoe ze hun woning kunnen beschermen tegen “ongure elementen”. Dankzij zijn jarenlange ervaring met de misdaadwereld kan hij het koppel aantonen welke schijnbaar onschuldige aspecten van het huis een levensbedreigend gevaar kunnen vormen in de verkeerde handen.

Thermos voor Wendy

Een beetje naastenliefde kan in deze moeilijke tijden geen kwaad, maar twee superfans van Wendy Van Wanten gingen daarin een stapje verder en stonden aan de zangeres letterlijk het beste van zichzelf af. Tegelijk, in een auto, voor de deur van Wendy, in een thermosfles. Als ze iets later aankondigt in verwachting te zijn, keert het tweetal terug naar haar huis om te vragen wie van hen de vader van de spruit is.

Alles vol

Herinneringen worden pas echt waardevol als je ze met je dierbaren kan delen. Zoals deze vader die voor zijn zestigste verjaardag van zijn familie een bungeejump cadeau krijgt. Aangevuurd door zijn enthousiaste kroost laat hij zich naar omhoog takelen, maar eenmaal in de lucht wordt de angst hem te veel. Het gevolg: een ongewenste fysieke ontlading op de snelle weg naar beneden.

Burenruzie

Af en toe is het goed om even stil te staan bij de fragiliteit van het leven en de banden die we gaandeweg met mensen opbouwen. Bijvoorbeeld de ogenschijnlijk vredige vriendschap tussen deze buren. De mannen rijden samen naar en van het werk en de vrouwen genieten elke dag van een gezellig koffietje. Toch is er niet meer nodig dan een half verscholen tuinkabouter om een dorpse Wereldoorlog III te ontketenen.

In de poep

Sinds Sergio Quisquater onthulde dat hij bij zijn ontmaagding finaal “dan maar een beetje pipi in haar deed”, is het laatste taboe rond seks gesneuveld, maar in het begin van de jaren 2000 gooide men nog niet alle bedgeheimen zomaar op straat. Dus toen de familie Berghmans werd gevraagd naar hun horizontale avonturen, trad er al snel verwarring op over de exacte toedracht van de vragen. Het resultaat was een gemiste reis naar Parijs en vurig schaamrood op de wangen.

Solo slim

Nu de Rode Duivels zich hebben opgeworpen tot redders van het vaderlandse kaartspel ‘dubbel kingen’, is het het uitgelezen moment om terug te grijpen naar Firmin die een ingekaderde ‘solo slim’ als zijn dierbaarste bezit beschouwt. Toch wel spijtig dat de kaarten, één van de mijlpalen in zijn leven, letterlijk door het toeval in zijn handen belandden. En dat hij dat beseft met een camera op hem gericht.

Boemerang

Satire is op zijn best als het de absurditeit van de realiteit evenaart. Dat is wat er gebeurde met deze terugblik op een opmerkelijke aflevering van de fictieve talkshow ‘Boemerang’ waarin medische blunders aan bod kwamen. De presentator (Tom Van Dyck die de sérieux van Ivan De Vadder kanaliseert) valt uit zijn rol bij het aanhoren van het muizenstemmetje van zijn gast en breekt finaal bij een opmerking uit het publiek. Het gesprek werd zo geloofwaardig neergezet dat het in het buitenland als echt gebeurd werd aanzien en viraal ging.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234