Caroline Van Cauter Beeld TikTok
Caroline Van CauterBeeld TikTok

Vlaamse TikTok-sterren

Met haar voice-overs van ‘Ex on the Beach’ en ‘Chateau Meiland’ verovert Caroline Van Cauter TikTok

TikTok lijkt wereldwijd dé remedie tegen lockdownverveling. De app haalde de magische kaap van 2 miljard downloads en is de meest gedownloade app in één kwartaal ooit. Humo spreekt elke week met een Vlaamse TikTokker die met de hype meegaat. Vorige week tipte Jasper Donkers aka Omdat Het Kan Soundsystem Caroline Van Cauter (17) met haar expressieve voice-overs uit ‘Ex on the Beach’ en ‘Chateau Meiland’. ‘Ik zou er niet goed van zijn als ze morgen mijn account verwijderen.’

Tina Rubbrecht

HUMO Hoe ben je met TikTok begonnen?

Caroline Van Cauter «Vorige zomer downloadde ik de app toen mijn zusje van 10 volop TikTok-dansjes aan het maken was. Er bestaan eigenlijk twee soorten TikTok-filmpjes: enerzijds comedy en acteren, anderzijds dansjes. In dat laatste bleek ik minder bedreven te zijn, dus besloot ik mij te focussen op voice-overs. Dat ging spontaan: als kind maakte ik ook al sketches en toneeltjes die ik aan mijn familie voorstelde.

»In mijn eerste video’s deed ik Engelse voice-overs. Toen die aansloegen, dachten veel mensen dat ik Amerikaans was. Ze schrokken toen ik in januari met mijn imitaties van ‘Chateau Meiland’ en ‘Ex on the Beach’ in het Nederlands overschakelde (lacht).»

HUMO Waarom is TikTok zo populair volgens jou?

Van Cauter «Het is niet moeilijk om in korte tijd veel volgers te krijgen. Als je zoals mij geregeld video’s post, kan iedereen weleens viraal gaan op de ‘For You Page’. Daar vind je zó veel entertaining content! Ik blíjf maar scrollen en vergeet de tijd. Plots is het een halfuur later, echt gevaarlijk (lacht).

»Zelf geniet ik echt van het maken van mijn filmpjes. Ik vind het leuk dat ik mensen aan het lachen breng en de vele positieve reacties werken stimulerend.»

HUMO Intussen heb je al 125.000 volgers en 4 miljoen likes. Wat is je geheim?

Van Cauter «Een video begint als ik een grappig stukje tekst oppik, bijvoorbeeld uit ‘Chateau Meiland’. Daarna ga ik op zoek naar een goede caption, meestal iets waarmee veel mensen zich kunnen identificeren. Ten slotte volgt de uitwerking. Mijn lippen moeten perféct met de tekst overeenkomen. Buiten de lipsynchronisatie, moet ook de mimiek volledig juist zitten. Als je acteert, moet je durven overdrijven. Soms verkleed ik me in een personage om mij beter te kunnen inleven en in de mood te komen. Belangrijk is ook om op regelmatige basis te posten. Ik probeer zeker drie filmpjes per week te maken.»

HUMO Wie vind je zelf goed op TikTok?

Van Cauter «De ‘For You Page’ toont gepersonaliseerde content, in mijn geval is dat vooral comedy en sketches. Ik volg onder andere Jasper Donkers, de Nederlander Jesse van Wieren en TAGMAG-reporters Maximiliaan Verheyen en Ender Scholtens. Ook de dansjes van Charli D’Amelio, de populairste TikTokker ter wereld, en Julie Vermeire zijn tof. »

HUMO Hoe zie jij de toekomst van TikTok?

Van Cauter «Hoewel TikTok tijdens de lockdown nóg populairder werd, was het ervóór al aan het boomen. Ook merken zien steeds meer potentieel in het platform. Zo maakte ik voor enkele merken TikTok-filmpjes met hun producten. Ik denk dat TikTok niet zomaar een trend is die compleet zal verdwijnen. De content zal zich blijven heruitvinden, bijvoorbeeld door nieuwe hypes en populaire challenges.

»Zelfs al ga ik studeren, ik zal voor TikTok tijd blijven vrijmaken. Ik vind het zó leuk en kan er mijn creatieve ei kwijt. Als ze morgen mijn account verwijderen, zou ik er niet goed van zijn (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234