Vaccin Beeld LUKAS VERSTRAETE
VaccinBeeld LUKAS VERSTRAETE

coronavaccins

‘Pfizer is gevaarlijk, behalve voor Dacia-rijders’

Je zou bij het aanmelden bij het vaccinatiecentrum lacherig kunnen roepen: ‘Doe mij maar een Pfizer met zigeunersaus. Of neenee, een stevige Janssen met een curryworst!’ Maar zo werkt het helaas niet, we hebben niet te kiezen. Nochtans hebben al die vaccins hun voor- en nadelen. Meestervaccinator-professor Peter Duinvanck van het UZA zet ze op een rijtje. In praktisch opzicht is dat nutteloze informatie, maar de mededeling dat het nutteloze informatie is, is informatief gezien ook nutteloos, want dat had u namelijk allang door. U bent immers een Humo-lezer, en derhalve voorzien van IQ dat je niet onbestraft in kilometers per uur omzet op een Belgische snelweg.

Hugo Matthysen

HUMO Welk vaccin zou je voor jezelf kiezen?

PETER DUINVANCK «Ik zou iedereen Sputnik van de Russen aanraden. Dat is een beetje de Dacia onder de vaccins. Net zoals je in een Dacia op de bochtigste bergwegen van een superieure wegligging kunt genieten, zit je ook safe met Sputnik. Er zit wel een gaduka onder het steppegras. Als je het waagt om Oekraïens te spreken na het spuitje, heb je nog hoogstens drie dagen te leven. Dat staat in alle talen in de bijsluiter, behalve in het Oekraïens.»

HUMO Wat is het gevaarlijkste vaccin?

DUINVANCK «Pfizer, zonder twijfel. Ik pleit voor een rijverbod van drie dagen na inspuiting met dat spul, behalve voor Dacia-rijders. Een verpleger van een woonzorgcentrum is onlangs een uur na de vaccinatie overleden. Zijn laatste woorden waren ‘Joehoe schat! Ik ben eindelijk geva!’ Eer hij ‘ccineerd’ kon zeggen, plakte zijn Fiat al tegen een betonnen paal. Als hij met een Dacia had gereden, was het allemaal niet zo erg geweest, want dat zijn verdomd stevige wagens.»

HUMO Van welk vaccin worden vrouwen onvruchtbaar?

DUINVANCK «Van alle vaccins, eens die dames goed en wel 40 zijn. Ook zonder vaccin, trouwens. Maar er is ook goed nieuws. Het is nog een goed bewaard geheim binnen de medische sector, maar AstraZeneca werkt potentieverhogend, mits op de juiste manier toegediend. Heel wat mannelijke artsen laten zich rechtstreeks in de teelballen injecteren. Je doet dat best wel onder plaatselijke verdoving. De resulterende erecties worden lyrisch vergeleken met de einddemper van een Dacia Sandero, en dat wil wat zeggen hoor! Hoe sympathiek dat wagentje ook oogt, het zit met onverslijtbare onderdelen in elkaar.»

HUMO Heb je iets met Dacia?

DUINVANCK «Een sponsordeal. Die covidellende zal niet blijven duren, en dan staan wij misschien op straat. Daarom is elk meegepikt graantje welkom. Een vaccinator moet de mensen geruststellen, met een luchtig babbeltje. Bij mij zal dat over auto’s gaan. ‘O, u bent met het véloke gekomen? Wist u dat een Dacia Logan niet meer kost dan een deftige elektrische fiets?’ Nee, een goed gesprek vooraf is cruciaal voor een geslaagde vaccinatie, en het is bovendien correcte informatie.»

HUMO Wanneer zullen we groepsimmuniteit bereiken?

DUINVANCK «Halfweg de paasvakantie. Eens er genoeg vaccins zijn tenminste. Dan is dat in een weekend of twee geregeld. Ik zou daar omgebouwde pikdorsers voor gebruiken, die injectiespuiten op grote massa’s afvuren. Je laat Antwerp tegen Beerschot sjotten, tijdens de rust keert die machine zich tegen het publiek en hup: 60.000 man gevaccineerd. Ook bij popfestivals en opera’s kun je dat doen. Daarna een rondje door de winkelstraten en even door de shoppingcentra voor de onsportieve cultuurbarbaren, en iedereen heeft zijn portie gehad.»

HUMO Wat zegt u tegen mensen die zich niet willen laten vaccineren?

DUINVANCK «O, u bent een onafhankelijke denker, u laat zich niet zomaar wat aanpraten! Wel, dan is een Dacia misschien wel de wagen die perfect bij uw persoonlijkheid past.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234